Dit zijn dé travel essentials van de Columbus-lezer image

Dit zijn dé travel essentials van de Columbus-lezer

Wij houden ervan om buiten de gebaande paden te reizen, weg van de massa. Maar wat neem je dan allemaal mee op reis of wat laat je juist thuis? Op Instagram hebben we een onderzoekje gedaan naar de travel essentials van de Columbus-lezer. 


Wat wil jij absoluut niet vergeten mee te nemen op reis? (Foto: Mesut KayaUnsplash)

 

Ik ga op reis en neem mee...

Via Instagram vroegen we jullie wat je beslist mee wilt nemen op reis. De meesten van jullie nemen sowieso je camera, telefoon, paspoort en oordopjes of koptelefoon mee op reis. Een tip van @thisgirlformthebarrio: neem een sjaal mee voor de heilige plekken. @joanne_bobbink en @maaikeschaap nemen het liefst een notitieboekje mee om al hun avonturen in vast te leggen.  En dan zijn er nog de romantische reizigers zoals @roelfaessen, @judithfuchs en @robertscherrenburg die het liefst hun partner meenemen. 

 

Wij merken vooral dat jullie met behoorlijk wat (camera) apparatuur op stap gaan. Maar hebben jullie eigenlijk genoeg aan de hoeveelheid bagage die je mee mag nemen in het vliegtuig?

 

Voor de meerderheid geldt van wel. 'Het mooie aan reizen is dat je niet veel nodig hebt,' zegt @diaryofdi. En laten we wel wezen het is veel prettiger om niet met kilo's zware tassen of koffer rond te hoeven zeulen op reis. We vinden het erg knap dat @umbrellatravel al 4 maanden met alleen maar handbagage reist. Of wat dacht je van @ankiekoolen die altijd onder de 4 kilo probeert te blijven. Natuurlijk ligt het ook aan de bestemming van je reis en wat je van plan bent te ondernemen. Zo komt @siemengrim altijd ruimte tekort door zijn duikuitrusting.

 

Het een of het ander

We hadden ook nog een aantal keuzes voor jullie. Als eerste konden jullie kiezen tussen wat je liever mee zou nemen op reis: een backpack of een koffer? Met ruim 63 procent koos de meerderheid van jullie voor een backpack. En als jullie worden gedwongen om te kiezen tussen een camera en een telefoon, dan geeft 56 procent de voorkeur aan hun camera. Je wilt tenslotte je reis vast kunnen leggen. De laatste keuze die we jullie gaven was tussen een boek en een e-reader. Hoewel een e-reader zeker ruimtebesparend is leest de meerderheid (57 procent) het liefst nog een ouderwets boek.

 

Bedankt iedereen voor het meestemmen. Houd onze Instagram stories in de gaten voor een nieuwe Columbus onderzoekt.