Op deze plekken waan je je in The Walking Dead image

Op deze plekken waan je je in The Walking Dead

Afgelopen maart was het feest voor alle zombie-fans: The Walking Dead werd op Netflix geplaatst. Er staan al acht seizoenen voor je klaar en momenteel is de succescolle horrorserie bezig met seizoen negen. Geheel passend bij dit zombiethema hebben wij vijf apocalyptische plekken die je kunt bezoeken in eigen land en iets verder weg. 


Op de muren van Hashima staat: deze plaats is dood (Foto: Jordy MeowUnsplash)

1. Hashima, Japan

Van alle onbewoonde eilandjes die Japan rijk is, is er geen zo uniek als Hashima. Het eiland was tot in de jaren zeventig een van de dichtsbevolkte plekken op aarde en ligt er nu stil en verlaten bij. Dwangarbeiders uit China en Korea die hier lange dagen aan zwaar werk verrichten noemden de pek 'Hell Island'. Op een van de muren op het spookeiland staat ‘deze plek is dood.’ In 2009 werd Hashima gedeeltelijk opengesteld voor bezoekers. 

2. Het land van Ooit, Nederland

Komt het Land van Ooit je nog bekend voor? Dit attractiepark in Brabant ging in 2007 failliet. De gemeente Heusden kocht de grond en sinds 2015 kun je op het terrein rondwandelen. In het park staan nog steeds overblijfselen van oude attracties. Zo vind je bij de ingang nog altijd De Strijd bij Waterloo, een fontein die bestaat uit een leger soldaatjes van Napoleon. De fontein wordt inmiddels overwoekerd door riet, het water is zwart en de soldaten brokkelen langzaam af.

3. Forest Haven Asylum, Verenigde Staten

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversen

De meeste gebouwen krijgen pas nadat ze verlaten zijn een onheilspellend imago, maar het rottende complex van het vroegere Forest Haven Asylum stond al bekend als een plaats van dood en misbruik toen het nog in gebruik was. Dit verlaten gesticht was ooit een ultramoderne faciliteit voor psychische aandoeningen, maar door een tekort aan personeel en geld ging de toestand in de instelling er steeds meer op achteruit. Patiënten werden mentaal en fysiek misbruikt en er werden zelf medische experimenten uitgevoerd op patiënten.

4. Ospedale psichiatrico di Volterra, Italië


(Foto: Goro84, Flickr)

Ospedale Psichiatrico di Volterra lijkt rechtstreeks uit een horrorfilm te komen. De psychiatrische inrichting in Volterra Italië werd gesloten vanwege de wrede behandeling van patiënten. Het gebouw is zwaar beschadigd door vandalen; de ramen zijn ingeslagen en de buitenmuren zijn bedekt met graffiti. Binnen zijn er nog een aantal overblijfselen uit 1978, het jaar waarin het ziekenhuis werd verlaten: rolstoelen, een oude telefooncel en ligbedden.

5. Walvisstation, South Georgia

In 1904 werd Grytviken gebouwd door de Noorse kapitein Carl Anton Larsen als een walvisstation voor Compañía Argentina de Pesca. Ongeveer 300 mannen werkten er in de hoogtij dagen om walvissen en ook zeeolifanten te slachten voor hun blubber en vlees. De olie werd verwerkt in verschillende soorten producten. Uiteindelijk werd het walvisstation in 1966 gesloten vanwege de grote achteruitgang van de walvisvangst. Nu is staan alle oude machines te roesten en begint het wildlife weer toe te nemen.

Ken jij een oude verlaten plek die je kunt bezoeken? Laat het ons weten.