In the picture: Topfoto van de Dag image
Lkoedam

In the picture: Topfoto van de Dag

Wekelijks uploaden de Columbus Travel Communityleden hun mooiste beelden waar wij erg blij mee zijn. Deze Topfoto van de Dag is genomen door communitylid Martin Hectors in de Bisti Badlands. 

Vedwaald in de Verenigde Staten, door communitylid martinhectors

'De Bisti Badlands situeren zich in het noordwesten van de staat New Mexico. De beste manier om dit gebied te verkennen is om vanuit de Gateway Wash een van de zijdalen in te lopen en van daaruit rond te gaan dwalen. Er zijn geen paden aangelegd, en er staan nergens borden of cairns om de richting aan te geven. Je zal dus zelf op zoek moeten gaan naar de mooiste plekken. Omdat je makkelijk kan verdwalen tussen de talrijke heuvels en in de vele kloven, is het erg handig om een GPS mee te nemen. Als je geen GPS hebt, zal je je vooraf goed moeten oriënteren, bijvoorbeeld door de positie van enkele ver weg gelegen gebouwen in je op te nemen. Vanaf de hoger gelegen plekken in de Bisti Badlands kan je die gebouwen soms ook zien. Ook de Gateway Wash is een goed oriëntatiepunt. Omdat er geen vaste routes door de Bisti Badlands lopen, is het niet echt mogelijk vooraf aan te geven hoe ver je moet lopen, en hoeveel tijd een bezoek in beslag zal nemen. Ter indicatie: als je via de noordelijke badlands tot het uiteinde van de Gateway Wash loopt, en via de zuidelijke badlands terug naar de auto, dan is de wandeling ongeveer 12 kilometer lang. Het terrein is op sommige plekken lastig begaanbaar. Dit is echt een bestemming buiten de gebaande paden!'

In de Verenigde Staten kun je fantastische roadtrips maken. Inspiratie nodig voor jouw volgende rondreis? Ons Roadtripboek geeft je 50 onvergetelijke roadtrips buiten de gebaande paden. Hieronder kun je alvast een kijkje nemen.