Zo ver gaat de Columbus-lezer buiten de gebaande paden image

Zo ver gaat de Columbus-lezer buiten de gebaande paden

Wij houden ervan om buiten de gebaande paden te gaan, weg van de massa. Onze reizen en ervaringen delen we graag met jullie. Maar we zijn ook benieuwd hoe jullie je eigen plan trekken en weg van de menigte gaan. Dit zijn jullie gouden tips.


Hoe ga jij weg van de massa? (Foto: Kalen EmsleyUnsplash)

Welke bestemming kies jij?

Op Instagram hebben we jullie het hemd van het lijf gevraagd. Jullie blijken allemaal erg avontuurlijk en vooral nieuwsgierig ingesteld te zijn. Slechts 2% van de Columbus Travel volgers gaat het liefste naar eerder bezochte plekken. De rest bezoekt veel liever nieuwe bestemmingen.

Waar jullie het liefst op ontdekkingstocht gaan is in de natuur (82%). Maar over de favoriete bestemming weg van de massa liepen de meningen uiteen. Favoriete plekken zijn: Namibië (dit land werd het vaakst genoemd), Bolivia, Georgië, Costa Rica, Tadzjikistan, Iran, IJsland, Oeganda, Azoren en Nieuw-Zeeland.

Volgens @mybigworldworktrip is het leuk om je bestemming te kiezen op basis van een housesit of swap.

Love local live

Eenmaal ter plaatse hebben jullie leuke tips om het land te verkennen buiten de gebaande paden. Jullie gaan het liefste op pad met een local gids en vragen aan locals graag om tips. Ook het lezen van blogs van locals doen jullie graag.

Deze tip vonden we ook leuk: ‘niet alles vooruit plannen, maar tips ophalen bij de locals. Of bij Columbus natuurlijk?. Thanks, @toscaburen.

@carmenspees ging liftend door de Azoren. Ze had haar tentje in haar backpack en ging ‘slapen in het wild naast de hortensias’s.’ Sowieso blijken jullie graag wild te kamperen. Daarnaast vinden jullie dat je door gebruik te maken van het openbaar vervoer je makkelijk buiten de gebaande paden gaat. Ook scheelt het een boel als je niet in een vakantieperiode op reis gaat; @gertjanw1993 kwam tijdens een 4 uur durende wandeling in Baskenland helemaal niemand tegen.

@Justmytravel.nl neemt het buiten de gebaande paden gaan wel heel letterlijk; ‘ga vooral langs afgesloten paden en wegen’.

En @jannebeen wil iedereen een mooie wijze les meegeven: ‘beleven en ervaren en open staan voor wat je tegenkomt.’ Daar zijn wij het helemaal mee eens. 

Iedereen super bedankt voor het meestemmen. Houd onze Instagram stories in de gaten voor een nieuwe Columbus onderzoekt.