5 x bountybestemmingen om bij weg te dromen image

5 x bountybestemmingen om bij weg te dromen

Zeg ‘bounty’ en veel mensen denken direct aan paradijselijke eilanden met wit zand, palmen en een turkooizen zee. Zeker waar! Maar op een bountybestemming kun je meer dan alleen op het strand liggen. Het is gemakkelijk om je dagen, weken en zelfs eeuwig te verbazen over de prachtigste kleurschakeringen van het water of over de tropische vissen die in het transparante water naar je toe komen zwemmen. Wij hebben een aantal prachtige bounty bestemmingen voor je op een rijtje gezet. Waar zou jij het lieft heen willen?


Wat is jouw favoriete bountybestemming? (Foto: Louise Ten Have)


Hier kun je wel lekker chillen (Foto: © Columbus Travel) 

Vietnam

Lange tijd werd Con Dao, een archipel voor de zuidoostkust van Vietnam, in één adem genoemd met gruwelijkheden: de Fransen gebruikten het hoofdeiland Con Son om tegenstanders van hun koloniale bewind op te sluiten en de Zuid-Vietnamezen zetten de traditie voort door er politieke activisten achter slot en grendel te houden. Inmiddels zijn de gevangenen verleden tijd en is de enige ‘straf’ die je hier krijgt te verduren een pittige mountainbiketocht door de met jungle bedekte bergen of een strandwandeling langs de uitgestrekte baaien aan de Zuid-Chinese Zee. Spot de mysterieuze Indische zeekoe in het turkooizen water, ga duiken bij het koraalrif of laat jezelf door je persoonlijke butler in de watten leggen in je luxe villa met zeezicht in de gloednieuwe Six Senses Con Dao. Voor de kleinere beurs is het Con Dao Resort een goed alternatief. 


De Ambai eilanden bezien vanaf het eiland Yapen (Foto: pfvanvelzen)

Papoea-Nieuw-Guinea

Wild, ongerept en fascinerend: Papoea-Nieuw-Guinea biedt avontuurlijke reizigers die bereid zijn wat comfort in te leveren een hoeveelheid bizarre en indrukwekkende activiteiten die niet in één artikel samen te vatten en nergens anders ter wereld te vinden zijn. De reis voert naar de beste duik- en snorkelplekken op aarde, jungle, bergen en vulkanen en superlieve mensen. Let wel: Papoea-Nieuw-Guinea is groot en vervoer is lastig. Maak dus keuzes. Papoea-Nieuw-Guinea is niet gevaarlijk, maar wel relatief duur. Duik, snorkel en kajak Nergens ter wereld vind je zo veel koraal, vis en wrakken als in Papoea-Nieuw-Guinea − het land is nummer 1 in de wereld. Kavieng, Milne Bay en Kimbe Bay zijn de hotspots. Vergeet in Milne Bay niet met reuzenmanta’s te duiken. In de haven van Kavieng ligt een grotendeels intacte bommenwerper op slechts tien meter diepte. Beste duiktijd: april-juni en september-december. Blijf je liever boven het wateroppervlak, dan kun je op het eiland New Ireland en in Milne Bay op eilandtochten per speedboot of zeekajak gaan. Je slaapt op het strand van onbewoonde eilanden. 


Take me to the bahamas (Foto: © Columbus Travel) 

Bahama's

Long Island, honderd kilometer lang en slechts zes kilometer breed, was in 1492 een van Columbus’ eerste ontdekkingen. Maar in tegenstelling tot veel andere eilanden die tot de Bahama’s behoren heeft Long Island zijn grote doorbraak nog niet gehad. Zonaanbidders gaan naar de lange parelwitte zandstranden in het oosten en het westen. De zuidkant is door de ligging weer het best om te snorkelen en te duiken. Durfals gaan duiken met witte haaien bij de in het noorden gelegen kaap Santa Maria. Maar er is meer. Dwars door het eiland voert een weg langs koloniale kerkjes, havens, kalksteengrotten en kleine dorpjes met spannende namen als Deadman’s Cay, Burnt Ground en Doctor’s Creek. Vroeger hadden kolonisten hier katoenplantages en hielden er vee en schapen. Toen in 1834 de slavernij werd afgeschaft raakten de katoenplantages in verval. Er zijn nog vele ruïnes uit die tijd te zien, prachtig overgroeid door de jungle. Vergeet ook je wandelschoenen niet in te pakken − in het binnenland liggen ruige heuvels die je moeite belonen met een weergaloos uitzicht over het eiland.


Trinidad en Tobago kun je op je bucketlist zetten (Foto: © carootje)

Tobago

Heel de Caribbean staat bekend als een perfect duikgebied. Tobago kan nog eens bogen op de allerbeste plekken. Door de warme stroming vanaf het Zuid-Amerikaanse continent beschikt het eiland over een fantastisch onderwaterleven. Duik in het noordoosten, rondom St Giles Islands en Bird of Paradise Island. Dit is een van de favoriete plekken van de vliegende tapijten, de reuzenmanta’s. Vergeet vooral ook niet het bekende Buccoo-rif. Naast schildpadden en dolfijnen, kom je hier walvishaaien tegen. Mocht je niet van duiken of snorkelen houden, maar wel een impressie willen hebben van wat er onder water afspeelt, dan kun je altijd nog een tochtje maken in een boot met een glazen bodem. Voor het ultieme dagje strand rijd je met de auto, taxi of bus langs de westkust omhoog naar Englishman’s Harbour. Op weg naar deze paradijselijke baai, stop je bij de oudste boom van het eiland. Bij een van de vele uitzichtpunten speur je de ruige kustlijn af op zoek naar idyllische baaitjes. Eenmaal ter plaatse huur je een strandbed. Na wat snorkelen kun je je in de lokale bar tegoed doen aan een zoete inheemse rumcocktail. Cheers!


Zeg je bounty, zeg je Australië (Foto: © Malou van Breevoort) 

Australië 

Op Bedarra Island voelt het alsof je op een plek aan het eind van de wereld bent beland, à la Tom Hanks in Cast Away, maar schijn bedriegt. Het eiland herbergt een van de meest luxe, idyllische resorts van Australië, ligt slechts vier kilometer van de tropische kust van Queensland en is prima bereikbaar per QuickCat ferry, helikopter of watervliegtuig (via Dunk Island). Het eiland bestaat uit schitterende stranden van koraalzand en kleine baaitjes die aan ongerepte jungle grenzen. En heb je genoeg in het zonnetje geluierd, dan kun je de onderwaterwonderen van het nabijgelegen Great Barrier Reef ontdekken. Logeren kan in het Bedarra Island Resort, dat bestaat uit zeven riante villa’s met uitzicht op de oceaan.

Wij hebben nog veel meer mooie bountybestemmingen in ons boek: 50 mooiste bounty eilanden staan. Dit boek t.w.v. € 15,35 krijg jij nu helemaal gratis bij het afsluiten van een abonnement op Columbus Travel. Meteen een abonnement afsluiten doe je hier