Inpakken voor een citytrip: zo doe je dat image

Inpakken voor een citytrip: zo doe je dat

Stedentrips zijn vaak bezoekjes van slechts een aantal dagen, ideaal dus om alleen met handbagage te reizen. Dat betekent natuurlijk wel beperkte plek om spullen mee te nemen. Met onze inpaktips kun je zoveel mogelijk inpakken zodat je er iedere dag op je paasbest uitzien.


Goed bepakt een citytrip maken (Foto: Anna Sullivan, Unsplash)

Een goed begin is het halve werk

Check het weerbericht en pas hier je kleding op aan. Onze tip: pak laagjes, laagjes en laagjes. Zo ben je op ieder weertype voorbereid. En als je dan toch aan het checken bent, kijk ook even of ze in je hotel of appartement handdoeken hebben. Scheelt je een boel ruimte als je dit niet mee hoeft te nemen. Moet je er wel een meenemen, ga dan voor een hamamdoek. Deze doeken wegen niks en kun je klein opvouwen. 

Verder is het handig om een inpaklijst te maken en alle kleding die je mee wilt nemen alvast in setjes klaar te leggen. Bedenk wat je allemaal met elkaar kunt combineren. Je ziet dan vanzelf of je alle spullen echt nodig gaat hebben. En misschien een beetje een open deur, maar neem alleen de kleding mee die je echt nodig hebt. Vraag jezelf bij ieder kledingstuk af of je het écht gaat dragen. Kleding die je thuis niet draagt ga je niet ineens op vakantie wel dragen. Hou ook in je achterhoofd dat alles wat je toch mist je waarschijnlijk wel tijdens je reisje kunt kopen. 

Ik ga op reis en ik neem mee...

Ga je op stedentrip dan is het slim om een kleine trolley mee te nemen die je makkelijk kunt rollen en geen tas die je op je rug mee moet sjouwen. Om zoveel mogelijk in je handbagage kwijt te kunnen zijn er een aantal slimme tips. Probeer bijvoorbeeld je kleding op te rollen om ruimte te besparen, je perst dan de lucht uit de kleding zodat je pakketjes kleiner worden. Dit voorkomt ook dat je kleding kreukt. Verder laat je natuurlijk geen hoekje van je koffer onbenut. Stop bijvoorbeeld je sokken in je schoenen. 

Kleren maken de man (of vrouw)

Tijdens de vlucht kun je het best je dikste kleding dragen en doe ook je zwaarste schoenen alvast aan, dat scheelt ook weer ruimte in je koffer. Het is altijd een goed idee om een sjaal mee te nemen op je stedentrip; handig als het wat kouder wordt, de airconditioner in het vliegtuig hoog staat en het ziet er gewoon leuk uit. Neem een ​​kleine rugzak of handtas mee om je waardevolle spullen bij je te houden: je paspoort, camera, portemonnee enzovoorts. 

Mix & match magie

Het is echt niet nodig om heel veel kledingsets mee te nemen, zodat je verschillende looks hebt tijdens je stedentrip. Probeer verschillende kledingstukken te combineren. Kleine details zoals sierraden kunnen een outfit meteen omtoveren tot een sjiekere versie zodat je 's avonds ook in die toffe bar of club kunt verschijnen.

Let op liquids

Als je jouw koffer meeneemt als handbagage in het vliegtuig denk er dan aan dat je geen vloeistoffen van meer dan 100 ml mee mag nemen. Mini-toiletartikelen of hervulbare flacons zijn the way to go. Ook een super tip; koop al je toiletartikelen op de plaats van bestemming. Dat scheelt weer wat ruimte in je koffer. Heb je na je citytrip nog wat over? Laat het dan in je appartement achter voor de volgende gasten. 

Heb jij nog andere handige inpak tips? Laat het ons weten.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.