Pootjebaden a la Mexicana image

Pootjebaden a la Mexicana

Mexico als reisbestemming is hot. En dat heeft níéts te maken met de temperatuur of salsa picante, maar alles met de fijnste nieuwe slaapplekjes. Altijd al naar Mexico gewild? Laat je dan zeker inspireren door deze toffe overnachtingen.  

Pootjebaden op het dak


Zie jij jezelf hier al relaxen? (Foto: DesignHotels™, www.designhotels.com)

Papaya Playa project. Alleen de naam al... Vanuit de cabañas (hutjes) en casitas (huisjes) van dit paradijsje loop je zo het strand van Tulum op. Voor een duik in de Caribische Zee, een spabehandeling of -onze favoriet- een open mic sessie in het daarvoor bestemde amfittheatertje. Zorg wel dat je op tijd terug bent in je casita, zodat je vanuit het privézwembadje op het dak, van de jungle en de ondergaande zon kunt genieten. 

Pootjebaden tussen de cactussen


Raak jij hierdoor geprikkeld? (Foto: DesignHotels™, www.designhotels.com)

In Hotel Escondido, een adults-only strandoase, geldt slechts een regel: niets moet, alles mag. Je mág met een surfboard het water op en ondervinden waarom Playa Escondido tot 's werelds beste surfbestemmingen behoort. Je mág met een jeep de Sierra Madre del Sur-bergen in een dag lang op ontdekking uit gaan in het binnenland. En je mág de hele dag luieren in je palapa (strandbungalow met een dak van gedroogde palmbladeren) of over de rand van je privézwembad heen hangen. 

Pootjebaden tussen de kerktorens


Zie jij jezelf hier al een duik nemen? (Foto: DesignHotels™, www.designhotels.com)

Overnachten in La Purificadora, een voormalige negentiende-eeuwse waterzuiveringsfabriek in het koloniale stadshart van Puebla, is puur genieten. Door de afbrokkelende muren en stenen aquaducten in stand te houden, wisten de architecten het oorspronkelijke sfeertje in stand te houden. De grote blikvanger ligt op het dak: een zwembad met glazen wand, op gelijke hoogte met de historische skyline. 

Voor andere toffe overnachtingen in Spaanstalige landen kun je inspiratie opdoen in de editie 82 van Columbus Travel. Het blad staat boordevol prachtige verhalen, schitterende foto's en leuke tips over de Spaanstalige wereld. Hieronder kun je alvast een kijkje nemen.