Beleef de eighties zoals in Stranger Things image

Beleef de eighties zoals in Stranger Things

Voor fans van de Amerikaanse serie Stranger Things is het feest. Het derde seizoen van de zowel griezelige als grappige serie staat na anderhalf jaar wachten eindelijk op Netflix. Het nieuwe seizoen zit weer lekker vol verwijzingen naar de jaren tachtig. Haal die schoudervullingen maar uit de kast, wij hebben vijf toffe plekken voor je waar je je helemaal in de eighties waant. 

Krijg jij ook een flashback door deze foto? (Foto: ©Haleys Comet Breakfast Club)

 

Waan je in de jaren tachtig op deze bijzondere plekken
 

1. Zagreb80 in Kroatië

In dit museum beleef je een blast from the past. De zes kamers in het appartement zijn ingericht in eighties stijl. Je kunt tijdschriften lezen, videogames spelen, de typemachine gebruiken en je verkleden. Het museum geeft je een duidelijk beeld over het leven in Kroatië in de jaren tachtig. 

2. Haleys Comet Breakfast Club in Den Haag

In deze lunchroom in Den Haag zie je overal verwijzingen naar de jaren tachtig. Er staat een oude spelcomputer, je kunt er een cassettebandje draaien en de fooienpot is een Gameboy. De lunchroom is niet alleen een plek om te eten en drinken, maar ook om elkaar te ontmoeten. Er is geen wifi en zo hoopt de eigenaresse dat mensen weer gezellig bij elkaar gaan zitten. 


Call me maybe... (Foto: ©Haleys Comet Breakfast Club)

3. Belly Up Tavern in San Diego 

Dans op muziek van Devo, swing met Kenny Loggins, of rock mee met retro coverband Tainted Love in deze jaren '80-vriendelijke locatie voor livemuziek. Sta jij te popelen om in je beenwarmers te schieten en je moonwalking skills te showen, dan is het maandelijkse dans- en kostuumfeest met het thema eighties een must.

4. Arcade Club in Manchester

Weet je nog de dagen waarop je al je zakgeld er aan ging door Defender, Tron of Q*Bert in een speelhal te spelen? In de arcadeclub in Manchester stap je als het ware in een tijdmachine. Met meer dan 250 flipperkasten en spelcomputers zul je je hier zeker niet vervelen. 

5. Totally '80s pizza in Port Collins in de Verenigde Staten

Kom dineren met Michael Jackson, Han Solo en de Terminator. Handtekeningen, vintage muesli doosjes en originele songteksten, het is er allemaal. Totally 80's Pizza heeft over een enorme saladebar, kippenpootjes, kaasstengels en ijskoud bier van de tap. Er zijn geen obers bij Totally 80's. Kom binnen, bestel aan het loket, leun achterover en geniet van een aantal fantastische, cheesy muziekvideo's uit de jaren tachtig en van nog meer cheesy pizza's. 

Vanaf donderdag 4 juli is het seizoen 3 van Stranger Things te zien op Netflix. Bekijk hier alvast de trailer van seizoen drie om een voorproefje te krijgen:

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversen