De Columbus-reiziger krijgt geen stress van zomervakantievoorbereidingen

Gepubliceerd: 06 jun 2019 0
Uit onderzoek is gebleken dat zomervakantievoorbereidingen bij 70% van de Nederlanders zorgen voor stress. Wij hielden op Instagram een eigen onderzoek om te zien of de Columbus-reiziger in de vlekken schiet van vakantievoorbereidingen. Het resultaat zal je niet verbazen…


Krijg jij van vakantievoorbereidingen stress? (Foto: Anete LūsiņaUnsplash)

De gewone vakantieganger versus de Columbus-reiziger

Het onderzoek - waaruit blijkt dat 70% van de Nederlanders stress krijgt van het in goede banen leiden van de vakantievoorbereidingen -  is door Archetype in samenwerking met Motivaction en Amazon gehouden onder 1.329 respondenten. Aan de Columbus-variant van het onderzoek deden 1.800 mensen mee.

Voor het gemak maken we even onderscheid tussen de gewone vakantieganger en de Columbus-reiziger zodat we - spoileralert - het contrast goed duidelijk kunnen maken. Komt ie dan.

  • 35% van de gewone vakantiegangers maakt ruzie met zijn of haar partner of reisgenoot tijdens de zomervakantievoorbereidingen. Maar dat geldt niet voor de Columbus-reiziger. Slechts 17% maakt ruzie tijdens de voorbereidingen. Vredelievend volkje dus.
  • Hoewel de grootste stressfactor van de gewone vakantieganger de maximale toegestane hoeveelheid bagage is, krijgt slechts 22% van de Columbus-reizigers hier stress van.
  • 24% van de gewone vakantiegangers heeft financiële stress tijdens de voorbereiding op de zomervakantie, 29% zegt zelfs dat ze hierdoor niet op zomervakantie gaan. 25% van de Columbus-reizigers ervaart hier ook stress over, maar slechts 11% gaat daardoor niet op vakantie.
  • 95% van de vrouwen en 97% van de mannen zegt geen stress te hebben over hoe ze eruit zien in hun badkleding en slechts 6% duikt vóór de zomervakantie de sportschool in. De Columbus-reizigers maken zich hier wel druk over. 42% maakt zich zorgen over hoe ze er in badkleding uitzien. 25% gaat daarom nog even flink naar de sportschool. Beetje ijdel zijn ‘we’ wel.
  • Voor 18% van de gewone vakantiegangers is het op tijd af krijgen van hun werk ook een grote veroorzaker van pre-vakantiestress. De Columbus-reiziger maakt zich nog veel meer zorgen hierover; 38% is bang dat het werk niet afkomt voor de vakantie.
  • Mannen maken zich volgens het officiële onderzoek zorgen over de weersomstandigheden op hun vakantiebestemming (17%). 35% van de Columbus-reizigers doet dat ook.
  • 20% van de gewone mannen ergert zich aan de hoeveelheid spullen die de partner inpakt. De Columbus-mannen ergeren zich iets meer aan wat hun partner allemaal meeneemt, namelijk 23%.
  • 18% van de vrouwen pakt de tas van haar partner in en is daar verbolgen over. 19% van de Columbus-vrouwen pakt de tas van haar partner in en 7% is daar gefrustreerd over. De Columbus-dames pakken dus met liefde de spullen van hun partner in.

Dat de Columbus-reiziger niet doorsnee is blijkt maar weer eens. Er wordt minder gestrest tijdens de vakantievoorbereidingen en zo hoort het natuurlijk ook te zijn. Want reizen is onze passie en voor ons begint een reis al met het voorbereiden ervan. 😉

 

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Fantastische foto's: toppers van de week

Welke foto van afgelopen week vind jij het mooist? Wij zijn ook helemaal weg van de leuke tips die erbij gegeven worden. Zo heeft de Topfoto van de Week ook een bijbehorende knaller van een tip. De foto is wel op een hele bijzondere plek gemaakt. Benieuwd waar?

Welke foto van afgelopen week vind jij het mooist? Wij zijn ook helemaal weg van de leuke tips die erbij gegeven worden. Zo heeft de Topfoto van de We...

Topblog van de Week: the best of Belfast

Het Topblog van de Week neemt je mee naar Belfast. Communitylid Kamiel Deinum beschrijft hoe Belfast, desondanks het minder gunstige klimaat, toch een erg leuke stad is. Ben jij benieuwd wat er te beleven valt in deze regenachtige stad?

Het Topblog van de Week neemt je mee naar Belfast. Communitylid Kamiel Deinum beschrijft hoe Belfast, desondanks het minder gunstige klimaat, toch een...

4 fotografietips als het geen mooi weer is

Jarenlang leek reisfotografe en medeoprichtster Louise ten Have een abonnement op slecht weer te hebben als ze op reis ging. Gelukkig keerde het tij, want de laatste jaren schijnt tijdens haar reizen steeds vaker de zon. Maar niet fotograferen vanwege slecht weer was en is geen optie. Bij slechte we...

Jarenlang leek reisfotografe en medeoprichtster Louise ten Have een abonnement op slecht weer te hebben als ze op reis ging. Gelukkig keerde het tij,...