5x de beste reisbestemmingen in juni image 5x de beste reisbestemmingen in juni image 5x de beste reisbestemmingen in juni image

5x de beste reisbestemmingen in juni

Ook wel eens in het verkeerde seizoen ergens een vliegtuig uitgerold? Omdat een plaatselijk buitje tóch iets anders is dan het in alle hevigheid losgebarsten regenseizoen of de ingecalculeerde warmte plots een jaarlijkse terugkerende hittegolf bleek te zijn? Dergelijke regiefoutjes overkomen je niet meer met de Columbus Reisplanner: de beste reistijden per land.

De vernieuwde Reisplanner geeft per land de beste reistijden. Wat is de gemiddelde neerslag? Wat is de gemiddelde temperatuur? Met welke feestdagen moet je rekening houden? Vanuit de Reisplanner tippen wij deze bestemmingen voor juni.

Bali


Bezoekje aan Bali brengen doe je natuurlijk in Juni (Foto: communitylid Dragonfly)

Ondanks de eeuwenlange invloed van andere culturen en het huidige massatoerisme is er weinig veranderd aan de authentieke levenswijze op het eiland. Tel daar de niet te evenaren schoonheid van het landschap en de gastvrijheid van de bevolking bij op en je hebt een fantastische vakantiebestemming. De regentijd loopt er van oktober tot april en brengt grotere luchtvochtigheid, bewolking en in december t/m maart heel veel regen met zich mee. Het hoogseizoen loopt van juli tot half september, december en januari. Het nadeel van reizen in augustus en september is dat het westen en het noorden van het eiland ernstig verdord zijn. De beste reistijd is dus de tweede helft van mei en juni.

Bolivia


Pak je biezen en ga naar Bolivia (Foto: Columbus Travel) 

Bolivia valt grofweg te verdelen in twee klimatologische zones: de hooggelegen Altiplano heeft een steppeklimaat, het veel lagergelegen Amazonebekken is tropisch. Voordeel van de Altiplano is dat je binnen een relatief klein gebied een fantastisch gevarieerd Andes-landschap krijgt voorgeschoteld: zoutvlakten, vulkanen, warmwaterbronnen, adembenemende bergpassen en met quinoa bedekte valleien. De droge winter (mei t/m september) is de beste tijd om het land te bezoeken – tussen mei en juni maak je in de Altiplano bovendien de quinoa-oogst mee. Al is het ook meteen de meest toeristische tijd. Let erop dat het in het hoogland nogal eens koud kan worden. De zomer staat in Bolivia gelijk aan het regenseizoen, wat de wegen en zoutvlakten in sommige gebieden (zeker in het laagland) onbegaanbaar maakt en het reizen dus bemoeilijkt.

Ecuador


Eindelijk naar Ecuador in de maand juni? (Foto: Columbus Travel)

Omdat Ecuador op de evenaar ligt, heeft het niet echt een zomer en een winter. In het binnenland van Ecuador duurt de warmste en droogste periode van juni tot december. Buiten die maanden valt er eigenlijk alleen in de middag soms wat regen. In de Ecuadoraanse Andes is het door de hoogte altijd koel of koud. De Ecuadoraanse kust kent wél duidelijke seizoenen. December tot maart is de natste en warmste periode en daarom niet ideaal. De beste reistijd is derhalve de droge periode van half juni tot half september. Het enige nadeel: de mist, waardoor de schitterende Andes-vulkanen vaak niet zichtbaar zijn. Tropisch heet zal het aan de kust sowieso niet worden, door de koude golfstroom vanaf Antarctica. Reizen door Zuid-Ecuador kan in principe het hele jaar door, maar tussen juni en september heb je er de minste kans op regen. Buiten die maanden valt er eigenlijk alleen in de middag soms wat regen.

Gabon 


Gewoon gaan naar Gabon! (Foto: Manon van der Zwaal)

In de natuurparken van Gabon, maar ook erbuiten, kun je naast de adembenemende flora ook laaglandgorilla’s, chimpansees en bosolifanten (op het strand!) treffen. Een safari hier is dus totaal anders dan eentje in Zuidelijk Afrika. Het land ligt op de evenaar. Hierdoor is het er het hele jaar warm en klam. In de twee regenseizoenen (oktober tot december en februari tot mei) valt er veel regen in korte tijd, maar is het de rest van de dag vaak zonnig. In het droge seizoen, van juni tot september, heb je nog de meeste kans op een droge vakantie. Bovendien zwemmen er dan walvissen voor de kust. Vind je een verkoelende bui geen probleem, dan kun je ook in december of januari afreizen.

Letland


Lekker genieten in Letland (Foto: Columbus Travel) 

Van november t/m maart vecht de temperatuur om boven het nulpunt uit te komen. De zon heeft haar strijd in deze maanden al opgegeven. Juli en augustus komen qua temperatuur het hoogst uit de bus. Houd er wel rekening mee dat je in deze maanden verrast kan worden door een flinke regenbui. De Letse kust Riga, de levendige hoofdstad, dankt haar bestaan aan de rivier de Westelijke Dvina, die iets verderop uitmondt in de Golf van Riga. Door deze ligging aan het water was het voor vissers en handelaren van de Hanze aan het begin van de dertiende eeuw een ideale nieuwe vestigingsplaats. Je kunt de stad en de kustlijn in de Golf het beste bezoeken in de maanden juni t/m augustus. Qua temperatuur (gemiddeld 20 graden) zit je dan goed. Houd wel rekening met af en toe een regenbui. 

Naar welke bestemming wil jij deze maand? 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.