Maximaal genieten van mini Amsterdam image Maximaal genieten van mini Amsterdam image Maximaal genieten van mini Amsterdam image

Maximaal genieten van mini Amsterdam

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wringt zich in allerlei bochten om Amsterdam tot Madurodamachtige dimensies te reduceren. Kijk je mee?

Hoe krijgt de Belgische fotograaf Jasper Léonard het toch voor elkaar om onze hoofdstad eruit te laten zien als een maquette? Hij past de zogenaamde Tilt-Swift methode toe. Met speciale lenzen fotografeert hij van (grote) hoogte en het effect is een plaatje dat in Madurodam genomen lijkt te zijn. 

Rijksmuseum op rupsformaat

Mini Montelbaanstoren

Centraal station tot centimeters teruggebracht

Eng kleine Egelantiersgracht 

Extra small Eye Filmmuseum

Piepkleine Prinsengracht

Schamel Schiphol

Klein Kinderdijk

The making of

De grootste uitdaging voor Jasper Léonard was de hoogte in gaan. Het vogelperspecrief is noodzakelijk om alles minituur te laten lijken. Hij heeft dan ook gefotografeerd vanaf daken, vanuit hoogwerkers en zelfs vanuit een luchtballon! Hier zie je hoe hij de beelden heeft kunnen maken. 

De surrealistische beelden komen uit het fotoboek Amsterdam resized, waarmee de fotograaf ook internationaal hoge ogen gooit. Naast Amsterdam heeft Jasper ook New York, Antwerpen en België als ‘Playmobil-versie’ vastgelegd. Nieuwsgierig naar hoe dat eruit ziet? Op zijn site vind je veel resized foto’s. 

Wat vind jij van de Amsterdam resized foto’s? 
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.