King in the North: must-sees in Kopenhagen en Oslo image

King in the North: must-sees in Kopenhagen en Oslo

Op naar het hoge noorden deze zomer, want dat is the place to be! Dit zijn onze favoriete, op-en-top Scandi must-sees in beide hoofdsteden.


Lekker zomeren in het Hoge Noorden (Foto: © Gro Spiseri)  

Getting there

Wil jij tijdens jouw Scandinavische roadtrip natuur combineren met steden? Rijd dan voorbij aan de Duitse havenplaats Kiel − de meest voor de hand liggende vertrekhaven voor Nederlanders − en stap pas in Kopenhagen op de ferry naar Oslo. Zo begin je jouw Noorse auto-avontuur dus niet met één maar twéé stedenbezoekjes. Bovendien begint jouw scandi zomer al met de overtocht natuurlijk. Ontspannen op vakantie naar Scandinavië? Boek dan bij DFDS een overtocht van Kopenhagen naar Oslo. Er zijn dagelijks overtochten, dus je bepaalt zelf wanneer je aan je roadtrip begint. 

Koel Kopenhagen

Wat Zandvoort is voor Randstedelingen, is Amager Strandparken voor Kopenhagenaars. Dit opgespoten eiland beschikt over een fijn zandstrand, duinen en een promenade. Dé plek dus voor een zomers uitje. Fiets er in een half uurtje naartoe of neem de metro richting de luchthaven. Voor een sprong in het diepe loop je door naar Kastrup Søbad. Dit houten, slakvormige bouwwerk in zee vormt een beschut natuurzwembad, met duikplanken en ligstoelen.

Onontdekt Oslo

Osloërs stijfjes? Dan ben je nog nooit in Grünerløkka geweest. Deze hipsterwijk is de thuishaven van excentriekelingen en originele zaakjes, zoals St. Pauli. Je kunt er met goed weer in de gezellige biertuin genieten van een Duits biertje en Noorse snack. Leuk om te weten: je kunt er kubb en badminton spelen, en op de tv worden louter nostalgische voetbalfragmenten uitgezonden. Open op dagen met goed weer, tussen mei en september. 

We hebben natuurlijk nog veel meer op-en-top Scandi must-sees voor je verzameld. De rest van onze aanbevelingen lees je in onze gloednieuwe editie! Heb jij hem al in huis? 

Pssst... ben je al eens in Oslo geweest en heb je daar prachtige foto's gemaakt? Kijk hier hoe je er hele gave prijzen mee kunt winnen! 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.