Partyende pinguïns; het is wereldpinguïndag image Partyende pinguïns; het is wereldpinguïndag image Partyende pinguïns; het is wereldpinguïndag image

Partyende pinguïns; het is wereldpinguïndag

25 april staat in het teken van de pinguïn. Niet alleen omdat het beestje zo populair is, maar vooral om aandacht te vragen voor het leefgebied van de pinguïn. Dieren- en milieuorganisaties hebben deze dag in het leven geroepen omdat het beschermd moet worden. Lees hier hoe jij kunt helpen.


Feest voor de pinguïns (Foto: Communitylid Esthers

Wij zijn fan van pinguïns en een nog grotere fan van het beschermen van deze dieren en hun leefomgeving. Greenpeace is dat ook en daarom zijn zij een petitie gestart. Zij willen dat de zee rond Antarctica een beschermd natuurgebied wordt. Hiermee worden niet alleen pinguïns beschermd, maar ook walvissen, zeehonden en nog 10.000 andere diersoorten. Op 11 juni wordt er door de wereldleiders besloten of de zee rond Antartica beschermd gaat worden; een spannend en historisch moment. 

Antarctica is gelukkig niet het enige gebied waar pinguïns leven. Wist je dat je ook pinguïns kunt spotten in Afrika? De Afrikaanse pinguïn komt voor aan de Zuid-Afrikaanse en Namibische kust. Heb je geen tripje naar Afrika gepland, maar wil je wel dolgraag pinguïns zien? De Humboldtpinguïn komt voor in Chili en Peru. Ook kun je in Zuid-Amerika de Magelhaenpingüin zien. Mocht je toevallig aan de andere kant van de wereld zijn; in Nieuw-Zeeland komen ook pinguïns voor. Net als in Australië; hier leven ze op Phillip Island gelegen bij Melbourne. 

Wil jij wereldpinguïndag goed vieren? Teken dan hier de petitie van Greenpeace om het leefgebied van de dieren te beschermen. 
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.