Wereldpinguïndag

Partyende pinguïns; het is wereldpinguïndag

Gepubliceerd: 25 apr 2019 0
25 april staat in het teken van de pinguïn. Niet alleen omdat het beestje zo populair is, maar vooral om aandacht te vragen voor het leefgebied van de pinguïn. Dieren- en milieuorganisaties hebben deze dag in het leven geroepen omdat het beschermd moet worden. Lees hier hoe jij kunt helpen.


Feest voor de pinguïns (Foto: Communitylid Esthers

Wij zijn fan van pinguïns en een nog grotere fan van het beschermen van deze dieren en hun leefomgeving. Greenpeace is dat ook en daarom zijn zij een petitie gestart. Zij willen dat de zee rond Antarctica een beschermd natuurgebied wordt. Hiermee worden niet alleen pinguïns beschermd, maar ook walvissen, zeehonden en nog 10.000 andere diersoorten. Op 11 juni wordt er door de wereldleiders besloten of de zee rond Antartica beschermd gaat worden; een spannend en historisch moment. 

Antarctica is gelukkig niet het enige gebied waar pinguïns leven. Wist je dat je ook pinguïns kunt spotten in Afrika? De Afrikaanse pinguïn komt voor aan de Zuid-Afrikaanse en Namibische kust. Heb je geen tripje naar Afrika gepland, maar wil je wel dolgraag pinguïns zien? De Humboldtpinguïn komt voor in Chili en Peru. Ook kun je in Zuid-Amerika de Magelhaenpingüin zien. Mocht je toevallig aan de andere kant van de wereld zijn; in Nieuw-Zeeland komen ook pinguïns voor. Net als in Australië; hier leven ze op Phillip Island gelegen bij Melbourne. 

Wil jij wereldpinguïndag goed vieren? Teken dan hier de petitie van Greenpeace om het leefgebied van de dieren te beschermen. 
 

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Fantastische foto's: toppers van de week

Welke foto van afgelopen week vind jij het mooist? Wij zijn ook helemaal weg van de leuke tips die erbij gegeven worden. Zo heeft de Topfoto van de Week ook een bijbehorende knaller van een tip. De foto is wel op een hele bijzondere plek gemaakt. Benieuwd waar?

Welke foto van afgelopen week vind jij het mooist? Wij zijn ook helemaal weg van de leuke tips die erbij gegeven worden. Zo heeft de Topfoto van de We...

Topblog van de Week: the best of Belfast

Het Topblog van de Week neemt je mee naar Belfast. Communitylid Kamiel Deinum beschrijft hoe Belfast, desondanks het minder gunstige klimaat, toch een erg leuke stad is. Ben jij benieuwd wat er te beleven valt in deze regenachtige stad?

Het Topblog van de Week neemt je mee naar Belfast. Communitylid Kamiel Deinum beschrijft hoe Belfast, desondanks het minder gunstige klimaat, toch een...

4 fotografietips als het geen mooi weer is

Jarenlang leek reisfotografe en medeoprichtster Louise ten Have een abonnement op slecht weer te hebben als ze op reis ging. Gelukkig keerde het tij, want de laatste jaren schijnt tijdens haar reizen steeds vaker de zon. Maar niet fotograferen vanwege slecht weer was en is geen optie. Bij slechte we...

Jarenlang leek reisfotografe en medeoprichtster Louise ten Have een abonnement op slecht weer te hebben als ze op reis ging. Gelukkig keerde het tij,...