Smart omgaan met je smartphone. Zo doe je het! image Smart omgaan met je smartphone. Zo doe je het! image Smart omgaan met je smartphone. Zo doe je het! image
lkoedam

Smart omgaan met je smartphone. Zo doe je het!

Een smartphone is een verlengstuk van onszelf geworden. Zonder kunnen de meeste mensen niet navigeren of een foto maken. En wanneer ook op reis je telefoon je beste vriend is wil je wel dat ie doet wat jij wilt! Maak kennis met 3 onbekende functies die je beste vriend gaan worden. 


Haal meer uit je smartphone! (Foto: Cyriac Jannel, Unsplash)

1. Foto's maken terwijl je filmt

Soms leent een moment zicht het beste voor een video. Maar ja, eigenlijk wil je van bijzondere situaties niet alleen een video maar óók een foto. Goed nieuws, je hoeft niet te kiezen! Je kunt een foto maken terwijl je filmt, de button hiervoor zit naast de videoknop. Je vraagt je nu af waarom je dat nog nooit gezien hebt...We moeten hierbij wel één kanttekening plaatsen, de kwaliteit van de foto die je maakt tijdens het filmen is natuurlijk een stuk minder dan wanneer je alleen een foto maakt. 

2. Sending out a SOS

Ben je een beetje te ver buiten de gebaande paden gegaan? No worries, help is on the way! Moet je wel even weten hoe je de hulptroepen makkelijk kunt inschakelen. Helaas is deze hack alleen bruikbaar voor iOS-apparaten. Heb je een iPhone en ben je in nood? Houd de knop aan de zijkant en de volumeknop op de nieuwste iPhone-modellen ingedrukt om een ​​noodsignaal uit te zenden. 

3. Echt even weg

Ben je op reis krijg je nog allerlei prikkels van buiten en thuis. En dat wil je natuurlijk niet. Om ultiem te kunnen onthaasten doe je het volgende: Via het menu-item (voor iOS-apparaten) ‘instellingen’ kies je voor Screen Time en je configureert het naar wens. Google (Android) noemt het Wind Down en is beschikbaar via Digital Wellbeing in instellingen. Heel leuk, maar benieuwd wat het doet? Het scherm wordt gedimd, bepaalde apps worden niet meer gebruikt (tenzij je de modus weer verlaat), en de meeste van je contacten zullen niet in staat zijn om je te bereiken. Zo ben je echt even weg....

Welke verborgen functie van je telefoon is jouw persoonlijke favoriet? 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.