Handig! Zo heb je op elk vliegveld gratis wifi image
Handig! Zo heb je op elk vliegveld gratis wifi image Handig! Zo heb je op elk vliegveld gratis wifi image
lkoedam

Handig! Zo heb je op elk vliegveld gratis wifi

Het kan soms een knap lastige klus zijn om op een vliegveld (een veilige) wifi-verbinding te fixen. Maar met deze briljante Google Maps ben je op elke luchthaven binnen no-time online.


Hoe handig is dit overzicht voor gratis wifi?! (Foto: VanveenJF, Unsplash)

Het is een struggle waar je het liefst zo snel en gemakkelijk mogelijk uitkomt: hoe maak je op dít vliegveld verbinding met wifi? Travel blogger en computertechnicus Anil Polat heeft een handige interactieve kaart ontwikkeld, zodat jij altijd en overal weet waar je verbinding kunt maken en hoe je online komt. Bye bye traag en onveilig internet, hello snelle verbindingen!

Hoe werkt het?

Easy as you like! De kaart (die de maakster overigens regelmatig een update geeft) bevat wifi wachtwoorden en locaties van netwerken van vliegvelden over de hele wereld. Door in de kaart op een vliegtuigje te klikken zie je waar je het beste kunt gaan zitten op het vliegveld, wat het beste netwerk is en welk wachtwoord je op welke manier moet invoeren.  

Waar je ook bent op de luchthaven, er is altijd wel een goede optie om online te komen. Meteen deze Google Maps dus toevoegen aan je favorieten zodat je altijd op ieder vliegveld snel op wifi kunt, scheelt weer data!

Laat een reactie achter

3 reactie(s) bij "Handig! Zo heb je op elk vliegveld gratis wifi"

 • profile image comment
  Door adelheid • geplaatst op 20 Mar 2019 | 10:24:37

  Ik heb er een paar bekeken, maar het lijkt erop dat je ergens in een van de (betaalde of frequent flyer) lounges moet zitten om hier gebruik van te kunnen maken.

 • profile image comment
  Door iesenevelien • geplaatst op 15 Mar 2019 | 08:48:26

  Als je klikt op het 'share' icoon in de kaart hierboven, je mailt hem naar jezelf en op je smartfoon opent en op de link klikt, opent de map in google maps. Daarna is de kaart te gebruiken. Je moet hem natuurlijk wel als off-line kaart downloaden naar je smartfoon.

 • profile image comment
  Door HWMSteinbusch • geplaatst op 13 Mar 2019 | 12:20:23

  Het ziet er goed uit maar het is volstrekt onduidelijk of je een bepaalde app moet downloaden?