Strandvakanties

Ontdek: dé chille surfhotspot van Marokko

Gepubliceerd: 03 mrt 2019 | Strandvakanties | Natuurreizen 0
Locals en surfers gaan op weinig plekken zó mooi samen als in het Marokkaanse Imsouane. Aan de Atlantische kust gaat dit authentieke vissersdorpje hand in hand met de relaxte surfcultuur. 


Van twee kanten komen er heerlijke golven aan in Imsouane (Foto: Louis Hansel, Unsplash)

Het massatoerisme is Imsouane volledig ontgaan. De locals leven grotendeels van de visserij en verdienen een extra zakcentje via het surftoerisme. Door surfers is dit gebied bestempeld als dé hotspot van Marokko. En dat is niet zonder reden.

Eerste vereiste is natuurlijk dat er goede golven zijn. En of die er zijn! Vanaf twee kanten komen ze aan bij de kusten van Imsouane. The bay heeft lange, rustige golven die je helemaal tot aan het strand pakt. Dit zijn de langste golven van heel Marokko en voor beginners the place to be. Is het geweld van de grote klappers meer jouw ding? Loop dan 500 meter met je surfboard onder je arm naar La Cathedral. Hier kun je echt los op de monsterlijke golven. Ook voor niet-surfers is het natuurlijk heerlijk om te spelen in het water of om vanaf het strand te genieten van de pro's in actie.

Wie al eens in Marokko is geweest, kan beamen dat de stranden niet tot de meest aantrekkelijke behoren. Zowel locals als toeristen laten te veel afval achter, wat door de lokale autoriteiten ook niet wordt aangepakt. Dat is in Imsouane anders. De locals leven van de zee en de stranden en hebben er alle baat bij om het schoon te houden. En de surfers helpen daar graag een handje bij. Op forums worden de schone stranden aangeprezen, en wordt aangespoord om dat ook zo te houden.

In de volgende editie, #80, pakken we gróóts uit met hippie chic surfdorpjes. Stay tuned!

Zin om even weg te dromen bij deze surfhotspot? Check dan deze wáánzinnig mooie video!

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Fantastische foto's: toppers van de week

Welke foto van afgelopen week vind jij het mooist? Wij zijn ook helemaal weg van de leuke tips die erbij gegeven worden. Zo heeft de Topfoto van de Week ook een bijbehorende knaller van een tip. De foto is wel op een hele bijzondere plek gemaakt. Benieuwd waar?

Welke foto van afgelopen week vind jij het mooist? Wij zijn ook helemaal weg van de leuke tips die erbij gegeven worden. Zo heeft de Topfoto van de We...

Topblog van de Week: the best of Belfast

Het Topblog van de Week neemt je mee naar Belfast. Communitylid Kamiel Deinum beschrijft hoe Belfast, desondanks het minder gunstige klimaat, toch een erg leuke stad is. Ben jij benieuwd wat er te beleven valt in deze regenachtige stad?

Het Topblog van de Week neemt je mee naar Belfast. Communitylid Kamiel Deinum beschrijft hoe Belfast, desondanks het minder gunstige klimaat, toch een...

4 fotografietips als het geen mooi weer is

Jarenlang leek reisfotografe en medeoprichtster Louise ten Have een abonnement op slecht weer te hebben als ze op reis ging. Gelukkig keerde het tij, want de laatste jaren schijnt tijdens haar reizen steeds vaker de zon. Maar niet fotograferen vanwege slecht weer was en is geen optie. Bij slechte we...

Jarenlang leek reisfotografe en medeoprichtster Louise ten Have een abonnement op slecht weer te hebben als ze op reis ging. Gelukkig keerde het tij,...