Pak je kans: skiën net over de grens in België image
Lkoedam

Pak je kans: skiën net over de grens in België

Om te skiën hoef je deze week niet úrenlang in de auto te zitten. Door de sneeuwval gaan er elf skicentra open in de Belgische provincies Luik en Luxemburg.


Er ligt sneeuw op de hellingen van de Ardennen (Foto: Reisreporter Eric 't Kindt)

Op verschillende plaatsen viel er liefst twintig centimeter sneeuw: genoeg om de pistes open te gooien. De wintersportgebieden Signal de Botrange, Baraque Michel, la Maison du Parc de Botrange, Mont Spinette, Manderfeld, Loscheimergraben, Thier des Rexhons, Ovifat, Rocherath, Baraque Fraiture en Thier des Rexhons zijn meteen geopend na de nieuwe sneeuwdump. Vijf pistes gingen al eens eerder open tussen 20 en 25 januari. België is allerminst een sneeuwzekere bestemming, dus dit is een vrij unieke kans om dichter bij huis te wintersporten.

Meest populaire plaats voor Nederlanders is Baraque Fraiture, de hoogstgelegen piste (652 meter). Dit gebied ligt op een uurtje van Maastricht en vlak langs de snelweg, waardoor het heel goed bereikbaar is voor een dagje skiën. Té goed, volgens ons. Bij de drie liftjes kan een lange wachtrij ontstaan, zeker in de weekenden.

Als alternatief ligt in de Hoge Venen het skigebiedje Ovifat. Met in totaal 2 kilometer pistes is dat net zo lang als Baraque Fraiture. Er is een groene, blauwe en rode piste. Voor nog meer sneeuwpret is er een 150 meter lange afdaling speciaal om te sleeën.


Vrijwel alle pistes in België zijn ideaal voor beginners (Foto: Pexel)