5 redenen om naar Zuid-Afrika te reizen image

5 redenen om naar Zuid-Afrika te reizen

Ontdek veelzijdig Zuid-Afrika met Tenzing Travel! Hier vind je natuur, cultuur, strand, stad en wildlife in één reis. 


Het adembenemende uitzicht op Kaapstad (Foto: Tenzing Travel)

1. Spectaculair wildlife

In Zuid-Afrika ga je op zoek naar de Big Five en het wereldberoemde Krugerpark is hier de ideale plek voor. De adrenaline stroomt door je lichaam wanneer je oog in oog staat met een kolossale olifant, een grazende neushoorn of een kudde buffels. Om nog maar niet te spreken over het geluksmoment dat je beleeft wanneer je op een leeuw of luipaard stuit! Gaat je reis niet door het oosten van Zuid-Afrika? Niet getreurd, ook dan kun je de Big Five van je bucketlist strepen. Bezoek bijvoorbeeld het Gondwana Game Reserve aan de Garden Route of het Kariega Game Reserve nabij Port Elizabeth. Meer wildlife bevindt zich in de oceaan: tussen juni en november zwemmen er walvissen langs de kust (o.a. bij Hermanus) om te paren en te kalven. Een wonderlijk gezicht!


Spot de Big Five (Foto: Tenzing Travel)

2. Adembenemende natuur

Ooit van Namaqualand gehoord? In augustus en september verandert dit gebied in de ongerepte Noordkaap in een bloemenzee. Eindeloze velden zijn dan gevuld met gele, witte, oranje, blauwe en paarse bloemen. Dit spektakel combineer je gemakkelijk met een ander natuurwonder: de Augrabies Falls. Deze waterval werd door de Khoi The Place of Great Noise genoemd. Een passende naam gezien het gebulder van het water dat 56 meter naar beneden stort. In het oosten van het land mag je de nieuwe Graskop Gorge Lift aan de Panorama Route niet overslaan. Deze glazen lift brengt je in één minuut 51 meter naar beneden, waarvandaan je zo de kloof inloopt. Via wandelpaden en hangbruggen loop je door een sprookjesachtig woud naar een klaterende waterval.


Augrabies Falls (Foto: Tenzing Travel)

3. Bruisende steden

Johannesburg is een stad in opkomst. In de hippe wijk Maboneng Precinct zijn restaurants, boetieks en galerieën als paddenstoelen uit de grond geschoten. De kleurrijke street art die de muren siert maakt het plaatje compleet. Bezoek ook zeker Soweto. In deze wijk (ooit het centrum van verzet tegen de Apartheid) wonen arm en rijk door elkaar. Kleine huisjes van hout en plastic staan naast huizen van drie verdiepingen. Fiets er een paar uur rond met een gids en laat de gastvrije bevolking hun verhalen met je delen. Dat Kaapstad bruist hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Onze tip: ga culinair genieten bij The Test Kitchen. In dit restaurant zie je de gerenommeerde chef-kok Luke Dale-Roberts aan het werk en proef je de lekkerste hapjes van het hoogste niveau.


Kleurrijk Kaapstad (Foto: Tenzing Travel)

4. Zonovergoten stranden

“Zonovergoten stranden?”, horen we je denken. Zuid-Afrika staat misschien niet bekend om zijn stranden, maar ze zijn er wel degelijk. In Kaapstad is het zien en gezien worden op Camps Bay, een geliefd strand bij zonaanbidders. En het mooiste is, je hebt hiervandaan uitzicht op de Tafelberg! Ook in de omgeving van Durban kun je op het strand genieten van de zon. Zo zijn Uhmlanga, Salt Rock en Ballito gezellige kustplaatsjes. Tot slot is dit rijtje niet compleet zonder Jeffreys Bay, dat erg populair is onder de Zuid-Afrikanen zelf. Naast dat het een fijn strand heeft, staat het bij surfers bekend als de plek met de beste golven ter wereld. Sta jij volgend jaar ook op een surfplank?


Het geliefde strand Camps Bay (Foto: Tenzing Travel)

5. Culturele rijkdom

Zuid-Afrika kent elf officiële talen, waaronder Zoeloe, Xhosa, Afrikaans en Engels. Dat aantal geeft al aan dat het land een culturele smeltkroes is. Het zou zonde zijn om daar niets van te ervaren. Ontmoet bijvoorbeeld de Zoeloes in oostelijk Zuid-Afrika, of breng een bezoek aan een Xhosa-dorp tijdens een reis langs de Wild Coast. Hier speelt het traditionele leven zich nog af tussen de veelal blauwe en roze huisjes. Proef er van de mieliepap, dans mee met de vrouwen, die dansen zoals ze dat alleen in Afrika kunnen en probeer tegelijkertijd een woordje Xhosa (kliktaal) te leren. Ben je in Kaapstad? Dan is een Cape Malay kookcursus bij een local een aanrader. Samen vouw je samosa’s, mix je de masala en bereid je uiteindelijk de perfecte Cape Malay curry.


Zuid-Afrika is een culturele smeltkroes (Foto: Tenzing Travel)

Overtuigd van Zuid-Afrika? Bekijk de reizen en bezoek de shop van Tenzing Travel