Wegdromers: 10x genieten van waanzinnige uitzichten image

Wegdromers: 10x genieten van waanzinnige uitzichten

Wij gaan op reis altijd graag op zoek naar uitzichtspunten, doorkijkjes en vergezichten. Daar zetten we dan nét een stapje extra voor, om van een spectaculaire panorama te kunnen genieten. En de Columbus-community ook, getuige deze prachtige wegdromers!

Wegdromen met hillena in Noorwegen

"Als je 's nachts om 23.30 uur zo een uitzicht hebt... Dan smelt je toch? Het beklimmen van de Preikestolen in Noorwegen is een ervaring die ik iedereen kan aanbevelen, maar doe het wel bewust. Het is afzien, maar zeker de ervaring waard. Wat een mooi uitzicht!"

Wegdromen met Kaatje64 in Peru

"Op rondreis in het noorden van Peru bezochten we ook de 771 meter hoge Gocta waterval. Er is een heel mooie wandeling van ongeveer vijf uur naartoe te maken, die door nevelwoud loopt. Echt een aanrader als je er in de buurt bent. Wij hadden als extra bij ons hotel (Gocta Lodge) een fantastisch uitzicht over de omliggende bergen met in de verte de waterval."

Wegdromen met Diana in Australië

"Nadat we een rondvlucht over het zuidelijk gedeelte van het Great Barrier Reef hadden gemaakt, dachten we dat we, toen de kust van Queensland weer in zicht kwam, achterover konden leunen en ontspannen. Doch ook langs de kust was het uitzicht meer dan de moeite waard, zoals hier, net voorbij Whiteheaven Beach."

Wegdromen met Graaf in Peru

"Aan het einde van de Inca Trail, als je er bijna bent, heb je opeens de meest prachtige uitzichten op de oude Inca stad Machu Picchu. De laatste loodjes zijn dan opeens erg gemakkelijk en je wilt er zo snel mogelijk zijn."

Wegdromen met arjanvergeer in India

"Ook voor de Indiërs zelf is het uitzicht op de Taj Mahal adembenemend. Deze jongetjes konden vanuit hun mooie positie in het Rode Fort in Agra, geen genoeg krijgen van het witte juweel verderop."

Wegdromen met deerik in Zuid-Afrika

"In 2011 ben ik voor het eerst in het voorjaar naar Zuid-Afrika geweest. Het mooie dan is dat het een stuk groener is dan in september/oktober wat in mijn ogen de ideale periode voor dit land is. Het is dan natuurlijk ook heerlijk als de frisheid van de natuur, het wildlife en een Afrikaanse sunset samensmelten."

Wegdromen met afrika in Jemen

"Deze foto is genomen bij Shihara en toont een Turkse, ruim 300 jaar oude hangbrug over een diep ravijn. We hebben hier in de bergen een fantastische wandeling gemaakt. Shihara was de enige plek in Jemen waar we ons een beetje onveilig voelden. De bevolking is overwegend shi'ietisch en niet zo gecharmeerd van vreemdelingen. Foto's van mensen maken was 'not done', daar kreeg je echt problemen mee, dus dat achterwege gelaten en alle beelden maar opgeslagen op m'n eigen harde schijf in m'n hoofd."

Wegdromen met ChristaThieme in Canada

"Na een heerlijke dag met de camper zijn we van Kelowna naar Revelstoke gereden. Revelstoke is een klein plaatsje in het noordoosten van British Columbia, gelegen aan de Columbia Rivier. Het plaatsje werd gesticht in 1880 als een transport- en levering centrum voor de mijnwerkers ten tijde van de goudkoorts. Dit werd versterkt door de aanleg van de Canadian Pacific Railway (CPR) in 1885. Nadat ook de houtindustrie zich hier met kantoren vestigden werd op 1 maart 1899 de stad Revelstoke officieel opgericht."

Wegdromen met hansdewildt in Lissabon

"Castelo de Sao Jorge is een prachtig kasteel op een van de heuvels van Lissabon. Eigenlijk is het een dorpje op zich. Een kasteel, huisjes waar nog steeds mensen wonen, prachtige straatjes en zelfs een kerkje. 
Vanuit de torens van het kasteel heb je een geweldig uitzicht over de stad. Op de voorgrond het oude deel van het kasteel met daarachter de kleurrijke huisjes en de rivier de Taag."

Wegdromen met MvanderKnokke in Dubai

"Deze in oude stijl gebouwde huizen - wat grotendeels bij een luxe hotel hoort - vond ik erg mooi.Op de achtergrond uitzicht op de wolkenkrabbers van Dubai. Dit was een erg leuke ervaring Dubai."

Lekker hè, wegdromen met deze prachtige plaatjes uit onze community? Kijk voor nog véél meer wegdromers op columbustravel.nl/wegdromen