Wegdromers: 10x op zoek naar het Griekse licht image
Lkoedam

Wegdromers: 10x op zoek naar het Griekse licht

Voor fotografen is het heerlijk om te spelen met het licht. De Columbus-community vond in Griekenland een hele geschikte locatie, getuige deze prachtige plaatjes!

Rust gevonden in Athene door anna maria


"Hoe druk en lawaaierig de rest van Athene is, zo rustig en mooi is de oude volksbuurt Plaka. Midden in de wijk tref je her en der de brokstukken van het verleden aan. Dit is de Romeinse Agora, met direct daarachter twee kerken. In de verte strekt zich het moderne Athene uit, tot halverweg de heuvels van het platteland. Wanneer de avond valt is het extra rustig én mijn favoriete tijd om te fotograferen."

teunhuisman trof een goedlachse vissersvrouw op Chios

"Limenas op Chios is de tweede haven van het eiland. Het is voor meerdere miljoenen Europees geld opgeknapt en uitgebreid en is nu een moderne, grote haven. Een paar keer per week komt er een veerboot en er ligt af en toe een grote vissersboot. En nu maar wachten tot het Europese geld gaat renderen. Dat van de projectontwikkelaars in ieder geval wel.

Deze vissersvrouw (die zie je niet vaak) trekt zich er niets van aan, zij controleert goedlachs de netten om komende nacht weer te gaan vissen. Heerlijk om zoiets vast te leggen en er thuis nog van te genieten."

Een spannende hike in het Pindosgebergte door ruudblok

"Tijdens een trip door het Pindosgebergte was er een hond die spontaan met ons mee liep. Aangezien er in het gebied beren en wolven zitten, waren wij eigenlijk blij verast met haar. De scherpe neus en oren van het dier konden ons helpen. Na een paar uur kwamen we een kalf tegen dat met bruut geweld al aardig gesloopt was: een achterpoot was er al uitgetrokken. Onze hond snuffelde wat wat, maar kwam weer snel bij ons. Was het een beer, wolf, of toch iets anders?"

Geweldig uitzicht over Nissyros door schuimpie79

"Na het in en om de vulkaankrater van Nissyros gelopen te hebben zijn we naar het schattige dorpje Nikia gereden. Vanuit dit piepkleine, maar oh zo schattige dorpje heb je dit spectaculaire uitzicht over het eiland Nissyros."

De Saronische eilanden door RReintjes

"De enige Griekse eilandengroep waar we nooit vertoefden, waren de Saronische eilanden. Het leuke van deze groep zijn de mogelijkheden ze te bezoeken in een dagretour vanaf Aegina, waar wij verbleven. Dit is het eilandje Moni."

Het goddelijke licht gevonden door ChristaThieme

"We maakten een fantastische roadtrip op het Griekse schiereiland Peloponnesos. Tolo is een drukke badplaats, ongeveer 10 km van de oude Griekse hoofdstad Nafplion vandaan. We logeerden hier in de laatste paar dagen in een klein appartementencomplex, zodat we de laatste dag in een paar uur rijden bij het vliegveld in Athene konden zijn (ongeveer 175 km).

Aan de noordkant van het vakantie-oord ligt het Psili Ammos beach, ook wel Tolo beach genoemd vanwaar je dit eilandje Koronisi kan zien liggen. Op het eilandje staat een kapel dat gewijd is aan de heilige apostelen. Het toeval wilde dat, in de namiddag dat wij er waren, de zon even door het wolkendek heen brak. Meteen de camera gepakt om het vast te leggen, want na een tiental seconden waren de zonnestralen alweer verdwenen. Altijd de de camera grijpklaar houden dus!"

SourOnTour stond op de uitkijk in Palamidi

"Wat een ontzettend leuk stadje is Nafplion, tussen Athene en de Peloponessos in gelegen. Nafplion is een oud havenstadje dat idyllisch op een landtong ligt. Je hebt een prachtig uitzicht over de baai als je over de boulevard vol met fijne restaurants en gezellige barretjes loopt. Een grote rots met daarop het Palamidi kasteel is iets wat je niet kunt ontgaan als je hier loopt. Hier kan je te voet naar toe, via een hoop trappen, of met de auto. Wij deden het te voet, maar ik raad je toch de auto aan. Door/om/over het kasteel valt er nog genoeg te klimmen en te wandelen. Vanaf hier heb je dan een mooi zicht op het lager gelegen stadje Nafplion."

anna maria vond een Venetiaans haventje op Kreta

"Het Venetiaanse haventje van Rethymnon in november, de toeristen zijn weg en de tafeltjes en stoelen staan verlaten in het avondlicht."

reizendebeer vond een oase van rust op Pilion

"Het Schiereiland Pilion aan het oosten van centraal Griekenland is een oase van rust, dit heerlijk rustig dorpje kijkt vriendelijk naar het rustige water in de baai."

jamievanommering vond een rustig eiland in de Cycladen

"Santorini en Mykonos zijn de twee meest bekende eilanden van de Cycladen. Het minder bekende Naxos, het grootste eiland van de Cycladen, is ook de moeite van het bezoeken waard. Naxos wordt gekenmerkt door sfeervolle dorpjes en lange zandstranden.

Op deze foto zie je Naxos-stad (Chora) met bovenop de heuvel het oude Venetiaanse kasteel. Je kunt hier leuk dwalen door de smalle steegjes."