Stedentrips

Vacation with an Artist: crea bea op reis

Gepubliceerd: 19 jan 2019 | Stedentrips | Cultuurreizen 0
Tijd doorbrengen in de studio van een ambachtsman en je door hem de kneepjes van het vak laten bijspijkeren. Hoe leuk is dat?! Wij introduceren: online platform Vacation with an Artist.


In Barcelona word je een tattoo-artiest (Foto: VAWAA)

Leer tatoeages maken in Barcelona

Beetje dubieus, maar daarom niet minder intrigerend: tattooartiest Taiom leert je in zijn shop in Barcelona alles over tatoeëren. Zowel het theorie- als het praktijkgedeelte komen aan bod. Zo oefen je op kunstmatige huiden. Verder bezoek je musea (ter inspiratie) en kun je ervoor kiezen om je door Taiom te laten tatoeëren. Vier dagen vanaf € 790.

Leer schrijven of dichten in Hanoi

Altijd al eens je reis- of levenservaringen willen neerpennen? Geef je schrijverscarrière dan een boost door vijf dagen lang in te trekken bij Duc, een prijswinnende Vietnamese auteur en dichter met een prachtig, zelfontworpen stulpje (met infinity pool) in de heuvels buiten Hanoi. Heb het met Duc over personages en storytellingtechnieken, en leg de eerste hand aan je Engelstalige, (non-)fictieboek, filmscript of gedicht. Vijf dagen vanaf € 1670 plus € 115 p.p. o.b.v. vier personen.


Deze ruimte in Hanoi moet voor de nodige inspiratie zorgen (Foto: VAWAA)

Leer kalligraferen in Kioto

Is jouw handschrift door de jaren heen zó verslechterd dat je je eigen krabbels niet eens meer kunt ontcijferen? Overweeg dan om in de leer te gaan in Kioto, bij kalligrafiemeester Chikako. Tijdens de workshop ga je dieper in op de geschiedenis van kanji, een Japans schrift waarin elk teken een begrip uitdrukt. Voordat je zelf aan het kalligraferen slaat, krijg je een uitgebreide uitleg en bezoek je een kalligrafietentoonstelling. Vier dagen vanaf € 427.


Na een cursus in Kioto heb je een prachtig handschrift (Foto: VAWAA)

Leer houtstempelen in Hanoi

Druk je stempel op je reis door Vietnam en klop aan bij het kleine houtstempelstudiootje van de gebroeders Duc Tri en Minh Thien. Hier, in hartje Hanoi, leg je je toe op de traditionele Vietnamese houtstempelkunst. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je van begin tot eind betrokken bent bij het maken van een houtstempel naar eigen ontwerp, die je na de workshop weer kunt gebruiken voor prints op andere materialen. Vier dagen vanaf € 413 voor twee personen. De genoemde workshops zijn te boeken via vawaa.com


Maak een houtstempel naar eigen ontwerp in Hanoi (Foto: VAWAA)

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Onverwachte tip: zet Zuid-Engeland op je radar

Waarom is een tripje naar Zuid-Engeland nou echt een aanrader? Wij vinden dat voornamelijk omdat je heel er veel werelden in één hebt. Het maakt niet uit waar je zin in hebt, je kunt het vinden in dit onderschatte deel van Engeland!

Waarom is een tripje naar Zuid-Engeland nou echt een aanrader? Wij vinden dat voornamelijk omdat je heel er veel werelden in één hebt. Het maakt niet...

Attractiepark Venetië kondigt bizarre regels aan

Het loopt al jaren de spuigaten uit met toeristen die Venetië overspoelen. Burgemeester Luigi Brugnaro is het zó zat, dat hij vanaf 2022 verregaande maatregelen wil introduceren om de toeristenstroom te reguleren.

Het loopt al jaren de spuigaten uit met toeristen die Venetië overspoelen. Burgemeester Luigi Brugnaro is het zó zat, dat hij vanaf 2022 verregaande m...

Ontmoet: de laatste koppensnellers van India

Hij geeft ze nog twintig jaar. Dan hebben de Konyaks volgens fotograaf Peter Bos geen eigen stammencultuur meer. Het geïsoleerde volk in India, dat mensen onthoofdt en daarmee indrukwekkende gezichtstatoeages verdient, dreigt zelf uit te sterven.

Hij geeft ze nog twintig jaar. Dan hebben de Konyaks volgens fotograaf Peter Bos geen eigen stammencultuur meer. Het geïsoleerde volk in India, dat me...