Vacation with an Artist: crea bea op reis image Vacation with an Artist: crea bea op reis image Vacation with an Artist: crea bea op reis image
Columbus Travel

Vacation with an Artist: crea bea op reis

Tijd doorbrengen in de studio van een ambachtsman en je door hem de kneepjes van het vak laten bijspijkeren. Hoe leuk is dat?! Wij introduceren: online platform Vacation with an Artist.


In Barcelona word je een tattoo-artiest (Foto: VAWAA)

Leer tatoeages maken in Barcelona

Beetje dubieus, maar daarom niet minder intrigerend: tattooartiest Taiom leert je in zijn shop in Barcelona alles over tatoeëren. Zowel het theorie- als het praktijkgedeelte komen aan bod. Zo oefen je op kunstmatige huiden. Verder bezoek je musea (ter inspiratie) en kun je ervoor kiezen om je door Taiom te laten tatoeëren. Vier dagen vanaf € 790.

Leer schrijven of dichten in Hanoi

Altijd al eens je reis- of levenservaringen willen neerpennen? Geef je schrijverscarrière dan een boost door vijf dagen lang in te trekken bij Duc, een prijswinnende Vietnamese auteur en dichter met een prachtig, zelfontworpen stulpje (met infinity pool) in de heuvels buiten Hanoi. Heb het met Duc over personages en storytellingtechnieken, en leg de eerste hand aan je Engelstalige, (non-)fictieboek, filmscript of gedicht. Vijf dagen vanaf € 1670 plus € 115 p.p. o.b.v. vier personen.


Deze ruimte in Hanoi moet voor de nodige inspiratie zorgen (Foto: VAWAA)

Leer kalligraferen in Kioto

Is jouw handschrift door de jaren heen zó verslechterd dat je je eigen krabbels niet eens meer kunt ontcijferen? Overweeg dan om in de leer te gaan in Kioto, bij kalligrafiemeester Chikako. Tijdens de workshop ga je dieper in op de geschiedenis van kanji, een Japans schrift waarin elk teken een begrip uitdrukt. Voordat je zelf aan het kalligraferen slaat, krijg je een uitgebreide uitleg en bezoek je een kalligrafietentoonstelling. Vier dagen vanaf € 427.


Na een cursus in Kioto heb je een prachtig handschrift (Foto: VAWAA)

Leer houtstempelen in Hanoi

Druk je stempel op je reis door Vietnam en klop aan bij het kleine houtstempelstudiootje van de gebroeders Duc Tri en Minh Thien. Hier, in hartje Hanoi, leg je je toe op de traditionele Vietnamese houtstempelkunst. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je van begin tot eind betrokken bent bij het maken van een houtstempel naar eigen ontwerp, die je na de workshop weer kunt gebruiken voor prints op andere materialen. Vier dagen vanaf € 413 voor twee personen. De genoemde workshops zijn te boeken via vawaa.com


Maak een houtstempel naar eigen ontwerp in Hanoi (Foto: VAWAA)

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.