Columbus Originals: onze beste reisvideo's van 2018 image

Columbus Originals: onze beste reisvideo's van 2018

Dit jaar ontdekte Columbus afgelegen droomeilanden, verkenden we IJsland buiten de gebaande paden en maakten we een roadtrip door het Marokkaanse rifgebergte. Een van onze topvideo's gemist? We zetten ze allemaal op een rijtje.


Columbus ontdekte dit jaar de Turtle Islands (Foto: Tim Bilman © Columbus Travel)

Wereldprimeur: Columbus ontdekt de Turtle Islands

Columbus-reisjournalisten Tom Aussems en Tim Bilman reisden dit jaar af naar de kust van het West-Afrikaanse Sierra Leone voor een absolute wereldprimeur: een reportage over de afgelegen Turtle Islands en hun mysterieuze inwoners, de Sherbro. Deze droomeilanden zijn pas door tweehonderd westerlingen bezocht en nog nooit eerder in kaart gebracht.

Een exclusief interview met topfotograaf Jimmy Nelson

Voor zijn nieuwe fotoboek Homage to Humanity legde de Britse Jimmy Nelson (50) inheemse culturen op vijf continenten vast. Tussen de antieke camera’s in zijn kantoor voelden we hem aan de tand over zijn project. Bekijk hier de video van ons interview én nog niet eerder vertoonde filmfragmenten van Jimmy zelf. Wauw!

Columbus ontdekt IJsland buiten de gebaande paden

Onze onverschrokken reporters Tim en Tom kwamen met hun terreinwagen en MINK, een in het oog springende minicaravan, op de meest fantastische plekken die voor doorsnee bezoekers aan IJsland off-limits zijn. Het goede nieuws: dit kun jíj ook doen!

Making of: roadtrip door het Marokkaanse Rifgebergte

Een roadtrip door het Marokkaanse Rifgebergte voert langs pieken, stranden en kliffen. Maar vooral: langs de bijzonder gastvrije bevolking, die Nederland in haar hart heeft gesloten. ‘Zeg maar tegen je Nederlandse vrienden dat ze van harte welkom zijn’, is er een veelgehoorde opmerking. Bekijk de video om te zien waar professionele Columbus-reisjournalisten Gerbert van der Aa en Tim Bilman aankloppen.

Een off season safari in Tanzania, weg van de massa

Een safari op de Serengeti of Ngorongoro, grote kans dat je dit wilt doen tijdens de grote migratie van gnoes. Maar buiten het migratieseizoen is de ervaring authentieker omdat je deze niet andere toeristen hoeft te delen!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwste video's van bijzondere reportages en handige travel hacks? Vergeet ons dan zeker niet te volgen op ons Youtube-kanaal! Meer Columbus Original-video's zien? Neem dan ook eens een kijkje op onze speciale videopagina.