Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go image

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.


Hotels? Nee joh; er zijn zóveel meer accommodatie-opties (Foto: Maeghan Smulders, Unsplash)

1. ­Slaap in een vliegtuig

Een van de tien bijzondere accommodaties van De Vreemde Vogel is een vliegtuig. In de kleine maar fijne cockpit is een tweepersoonsbed gebouwd, en een smal gangpad leidt naar een schuifdeur in de staart, waarachter het toilet verstopt zit. En eerlijk is eerlijk: dit alternatieve buitenhotel in de buurt van het Zuid- Hollandse Vlaardingen doet zijn naam eer aan. Op het terrein staan bijvoorbeeld ook een caravan op palen (Struisvogel), een raket (Spacemees) en Vogelhuis waar je in kunt slapen.


Zin in een nachtje slapen in een vliegtuig? (Foto: Pim Westeberg © Columbus Travel)

2. ­Slaap in een schoolbus Summer vibes!

Op het strand van Bloemendaal staat een oude schoolbus die is omgebouwd tot luxueuze logeerplek. Er passen vier personen in. Ideaal dus voor een zomers vriend(inn)enweekend, vanaf € 120 per nacht o.b.v. 4 personen, campingdelakens.nl.

3.­ Slaap in een helikopter

Goed, een helikopterritje zit er niet in. Maar erin overnáchten is the next best thing. Vanuit de cockpit van de feloranje helikopter op het terrein van camping Jan Klaassen Dromenland kijk je linea recta uit op de Montferlandse Bossen in Gelderland, vanaf € 254 per nacht o.b.v. 2 personen (plus 2 kinderen), janklaassendromenland.nl.

4. ­Slaap in een trein

Op museumspoorlijn STAR — een spoorwegtracé op de grens tussen Groningen en Drenthe — kun je unieke ritjes maken in oude locomotieven en wagons. Maar óók slapen. Deze STARwagon is ingericht als pionierswagen, een verwijzing naar het sobere leven van de veenstekers die er ooit werkten, vanaf € 65 per nacht o.b.v. 2 personen, stadskanaalrail.nl.