Geen zin in de piste? 6x alternatief op wintersport image
iStock

Geen zin in de piste? 6x alternatief op wintersport

Als het jou meer om sneeuwpret te doen is dan om skiën of snowboarden an sich, moet je deze activiteiten eens proberen. Welke alternatieve wintersporten ga jij uitproberen?

Wintertoerisme is big business en miljoenen wintersporters trekken elk jaar naar de pistes. Maar wist je dat skiën en snowboarden niet per se de meest duurzame sporten zijn? Deze alternatieve vormen van wintersport zijn ook toffe opties! Enerzijds probeer je eens iets nieuws en anderzijds beperk je er de impact op de bodem mee.

Skijøring

Foto: iStock

Skijøring is komen overwaaien uit Noorwegen. Het is een vorm van skiën, waarbij je je voort laat trekken door sledehonden of zelfs paarden. Skijøring, dat een militaire oorsprong heeft, hoeft niet per se in de bergen, omdat je het ook op plat terrein kunt doen. Jij kunt de sport uitproberen in diverse wintersportoorden in de Alpen, Noorwegen en Noord-Amerika.


Fatbiken

Foto: iStock

Fatbiken is de laatste jaren enorm populair geworden en kan dan ook in bijna elk wintersportgebied worden gedaan. Een fatbike lijkt op weliswaar op een mountainbike, maar heeft dikkere wielen. Hierdoor fiets je er gemakkelijk mee door de sneeuw.


Rodelen, bobsleeën en skeleton

Foto: iStock

Voor rodelen, bobsleeën en skeleton is geen heel skigebied met meerdere pistes nodig, maar slechts één (ijs)baan naar beneden. Je ervaart dus hetzelfde gevoel van snelheid als op de latten, zonder dat je nóg meer schade toebrengt aan het landschap. Uitproberen? Ga naar ’s werelds langste bobsleebaan in het Zwitserse Winterberg of ’s werelds enige natuurlijke skeletonbaan in Sankt Moritz. Rodelen kan in tal van landen, waaronder Duitsland, Slovenië, Canada en de VS.


Sneeuwwandelen

Foto: iStock

Het is een fantastische ervaring om op sneeuwschoenen door de witte wildernis te wandelen, bijvoorbeeld in het Oostenrijkse Hohe Tauern Nationaal Park. Het landschap is relatief ruig en steil, maar er zijn paden van elk niveau. Een toffe 'snowshoe'-wandeling voor beginners daalt af richting de Elisabethfelsen-bergtop, genoemd naar keizerin Sissi. Lees meer over de uitrusting die je nodig hebt voor een sneeuwwandeling.


Beginnen de reiskriebels al te komen? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.