5x toffe buitenzwembaden in Europese steden image

5x toffe buitenzwembaden in Europese steden

Als je denkt dat je alleen in de zomer een lekker baantje kan trekken, heb je het goed mis. In deze vijf spetterende stadszwembaden in Europa kun het hele jaar door buiten zwemmen.


Dit stadszwembad in Helsinki is een verleidelijke hotspot, zelfs in de winter (Foto: Allas Sea Pool)

1. Helsinki: Allas Sea Pool

De Allas Sea Pool in Helsinki is een spetterrende oase in het hart van de stad met meerdere baden en heerlijke sauna’s. Het warmwaterbad heeft normaal gesproken een temperatuur die rond de 27 graden schommelt. Je kunt er elke dag tot acht of negen uur ’s avonds terecht voor een ontspannende plons.

2. Berlijn: Soho House Berlin

Als je ooit een verblijf in het Soho House in Berlijn weet te regelen, moet je zeker een duikje wagen in het luxueuze rooftopzwembad en tegelijkertijd van het cityscape-uitzicht genieten. Het zwembadwater heeft het hele jaar een vaste temperatuur van 26 graden Celsius.

3. Londen: Shoreditch House

Het Shoreditch House in Londen heeft eveneens een rooftopzwembad waar je eigenlijk ooit een keertje gezwommen moet hebben. Het uitzicht op de skyline schijnt adembenemend mooi te zijn, je kunt er elke dag terecht en het water wordt het hele jaar verwarmd.


Dit zwembad in Barcelona ligt bovenop een heuvel (Foto: Barcelona Tips (modified), Wikimedia Commons)

4. Barcelona: Piscinas Pircornell

De Piscinas Pircornell in het zuidwesten van Barcelona liggen bovenop de Montjuïc-heuvel en bieden daarom ongeëvenaarde uitzichten op de Catalaanse stad. De zwembaden zijn een overblijfsel van de Olympische Zomerspelen van 1992, maar worden goed onderhouden en zijn het hele jaar toegankelijk. Het schijnt dat Kylie Minogue hier zelfs een videoclip heeft opgenomen!

5. Amsterdam: W Amsterdam

Ja, ja: ook onze hoofdstad Amsterdam heeft een rooftopzwembad die bij de beste behoort. Wellicht ben je ‘m al een keertje op Instagram tegen gekomen, maar het mooie zwembad van W Amsterdam hotel kijkt uit over het Paleis op de Dam. Als je een koffietje of sapje besteld mag je gerust een paar baantjes trekken.

Ken jij nog andere mooie buitenzwembaden die midden in de stad liggen? Deel ze dan in de reacties hieronder!