Zo ontdek je Willemstad: dé Caribische stadsparel image

Zo ontdek je Willemstad: dé Caribische stadsparel

Het zonovergoten Curaçao behoort tot de meest relaxte eilanden in de Caribische Zee. Maar kijk er ook eens verder dan de hagelwitte stranden, en waag je aan een salsadans, street art tour of snèk in de hoofdstad: Willemstad.

Van het historische hart Punda tot het übergezellige Pietermaai en het tot voor kort verwaarloosde Scharloo; het kleurrijke Willemstad heeft voor ieder wat wils. Deze adresjes en activiteiten mag je er zeker niet missen.

Ontdek street art in Scharloo

In de wijk Scharloo bouwden de rijke kooplieden van Curaçao in de 19de eeuw hun elegante huizen in Zuid- Europese stijl. Ze zijn verfijnder, kleurrijker en rijkelijker versierd dan de Nederlandse herenhuizen in Punda. In de jaren vijftig van de vorige eeuw verlieten veel welgestelden hun statige huizen echter, om te gaan wonen in de modernere buitenwijken. De eens zo statige herenhuizen raakten hierna snel in verval en de wijk kwam synoniem te staan voor armoede en criminaliteit. Nu, ruim een halve eeuw later, bloeit Scharloo weer op. De herenhuizen zijn opgefrist en je komt er nu zelfs bijzondere streetart tegen.

Wil je de streetart in Scharloo met eigen ogen bewonderen? Schakel dan een gids in, die je ook de interessante achtergrondverhalen kan vertellen. Via Art Walks Curaçao kun je de Skálo Art Tour boeken, een relaxte tour onder leiding van een lokale kunstenaar langs de mooiste muurschilderingen in Scharloo en het aangrenzende Fleur-de-Marie, vanaf € 13 p.p., facebook.com/artwalkscuracao. Zelfstandig op ontdekking uit? Plan je wandeling dan in de ochtend of namiddag, in verband met de hitte. Las pauzes in bij het koffietentje Beyglz en het door locals gerunde Integra Natural, een winkeltje met allerlei biologische producten.

Dompel jezelf onder in Pietermaai

Als je met de locals praat over Pietermaai, vertellen ze je al gauw dat je er een paar jaar terug echt niet wilde komen. De buurt was verloederd en ’s nachts kon je er niet veilig over straat. Nu zijn we een aantal jaren verder en zijn heel wat panden opgeknapt. Je slaapt er nu bijvoorbeeld in hippe designhotels als Pietermaai Boutique Hotel of luxe hotels als Avila Beach Hotel. En ’s avonds kun je er uiteten bij Ginger, Mundo Bizarro, BijBlaauw of Restaurant No5. Aan livemuziek en barbecues is in Pietermaai eveneens geen gebrek. Ga bijvoorbeeld eens naar het Miles Jazz Cafe. Ben je toch écht naar Curaçao gekomen voor een duik in het azuurblauwe zeewater? Strijk dan neer op de stranden van City Beach 88. We zeiden het toch; dit Caribische stadspareltje heeft voor ieder wat wils.

Curaçao zegt bon biní, welkom!

Levendig en kleurrijk, dát is Curaçao. Als reiziger moet je er je aandacht zien te verdelen tussen witte zandstranden, verborgen baaien, kleurrijke koraalriffen, unieke flora, fascinerende architectuur en de bruisende hoofdstad. Tel daar het fantastische klimaat en de vriendelijke bewoners bij op, en je snapt waarom het eiland zo onweerstaanbaar is. Zo kom je er in Caribische sferen.

Bahia apartments & diving

Dit unieke appartementencomplex ligt op een bijzondere locatie, op een rotsplateau met uitzicht op de baai van Lagun. Het strand is direct toegankelijk met een trap vanaf het complex. En als gast van Bahia Apartments & Diving mag je gratis gebruik maken van de ligbedden op het strand. Er hoort óók een duikschool bij, waar je je snorkel- of duikavontuur kunt regelen. ’s Avonds kijk je vanuit het bijbehorende Bahia Restaurant uit over de verlichte baai terwijl je geniet van internationale gerechten. Op donderdagavond is het feest. Er wordt dan een barbecue en een muziekavond georganiseerd. De studio’s en appartementen zijn comfortabel, uitgerust met een keuken en (deels) gloednieuw.

Profiteer nú van deze reisaanbieding

9-daags arrangement inclusief:

  • Retourvlucht Amsterdam — Curaçao met TUI fly
  • Luchthavenbelasting/brandstofheffing
  • Retourtransfer luchthaven — hotel
  • Nederlandssprekende reisleiding
  • 7 overnachtingen in Bahia Apartments & Diving o.b.v. logies

Reisperiode:

1 december 2018 t/m 31 oktober 2019. Boeken t/m 31 januari 2019.

Speciaal voor de lezers van Columbus:

  • Proefduik t.w.v. € 61 of een gratis diner op donderdagavond
  • Korting op de Padi Open Water-cursus

9 dagen vanaf €722

Meer informatie en boeken via tui.nl/columbus of bel 088-0885885. Voor meer informatie over Curaçao kun je ook een kijkje nemen op de website Curacao.com.

Prijs is per persoon per arrangement (inclusief vlucht) en geldt voor een beperkt aantal vertrekdata. Exclusief: € 2,50 calamiteitenfonds en € 25 reserveringskosten per boeking.

Foto’s: TUI.