Welk reistype ben jij? Doe de Columbus-quiz!

Gepubliceerd: 09 nov 2018 0
We houden allemaal van reizen, maar niemand doet het op precies dezelfde manier. Doe jij op reis idealiter helemaal niets of ben je de hele tijd bezig? Doe de test en ontdek wat voor reistype jij bent.


Wat voor reistype ben jij? (Foto: Felix Rostig (modified), Unsplash)

Ben jij actief, of sta je liever op non-actief? Houd je van lekker luieren op het strand, ga je het liefste bunjeejumpen of zit je daar ergens tussenin? Doe de test en ontdek wat voor reistype je bent: een luiaard, schildpad, flamingo, bij of een aap.

De Columbus Reistype Quiz

1. Tijdens het wandelen stopt plotseling het pad bij een steile klif. Beneden lonkt een prachtig strand met een waterval. Er hangt een touw over de rand en je ziet dat er boomwortels zijn waar je je aan vast kunt houden.

A. Je bent al bezig de voor en tegens tegen elkaar af te wegen. Je weet dat je vanmiddag een rustig programma hebt. Ja oké, je gaat! (3 punten)

B. Pfff, wandelen? Dacht het niet! Je bent helemaal niet meegegaan en pakt bij het hotel een lekker drankje, blijft nog een beetje hangen en wacht tot iedereen terug is. (1 punt)

C. Hartstikke leuk, dit wandelingetje, maar nu ga ik terug. (2 punten)

D. Pff, eitje. Even kijken wat de extreemste route naar beneden is. Uiteraard wil je er wel als eerste zijn. (5 punten)

E. Tuurlijk ga je naar beneden. Heerlijk zo’n uitdaging. (4 punten)

2. In Mozambique word je last-minute gevraagd om te gaan zwemmen met walvishaaien. De trip duurt twee uur.

A. Hoe meer walvishaaien, hoe beter. Bovendien een geschikte kans om de competitie aan te gaan met de dieren. Een goede hoekduik, de oren klaren en je gaat tot het uiterste. (5 punten)

B. Walvishaaien zijn ondanks hun enorme omvang ongevaarlijk. Ze zwemmen snel maar wel heel rustig door het water. Tuurlijk ga je het water in, want dit zen-moment wil je niet missen. (3 punten)

C. Flippers aan, duikbril met snorkel op. Die heb je natuurlijk standaard in je tas zitten, dus je kunt zo het water in. (4 punten)

D. Je beslist om mee te gaan met de boot, maar je wilt niet het water in. Je kunt de walvishaaien toch niet bijhouden. (2 punten)

E. Je kijkt wel toe vanaf het strand. (1 punten)

3. Er staat een uitstapje gepland naar een onbewoond mini-eilandje met drie palmbomen. Onderwater valt niet veel te beleven en het koraal is praktisch dood.

A. Heerlijk! Je kunt niet wachten om lekker op het strand te gaan liggen. (2 punten)

B. Heerlijk! Maar alleen als de boottocht ernaartoe kort is. (1 punt)

C. Het eilandje verkennen, lekker op het strand liggen. Jij komt wel aan je trekken! (3 punten)

D. Je gaat echt niet mee, boring! (5 punten)

E. Je bent nog aan het twijfelen want er valt natuurlijk niets te doen daar. (4 punten)

4. In Thailand worden overal massages aangeboden voor een lage prijs. Hoe vaak laat jij je masseren?

A. Eens per week. (4 punten)

B. Twee keer per dag. (1 punt)

C. Nooit. (5 punten)

D. Elke dag. (2 punten)

E. Eens per twee dagen. (3 punten)

5. Je ontmoet een rijke eilandbewoner die je wil meenemen in zijn ultralight-watervliegtuigje voor een rondvlucht. Eerder heeft iemand je verteld dat zijn eigen ultralight bijna was neergestort.

A. Tuurlijk ga je mee, maar je vraagt wel of hij laag over de palmbomen kan scheren voor een beetje extra spanning. (4 punten)

B. Geen denken aan. Jij gaat niet mee. (1 punt)

C. Hoe groot is de kans dat zo’n ding naar beneden stort?! Tuurlijk ga je mee! (3 punten)

D. Je pakt nog even snel je parachute. Dan kun je straks een spectaculaire entree maken. (5 punten)

E. Je overlegt met de beste man of jullie een kort testvluchtje kunnen maken. (2 punten)

Quizuitslag


De luiaard luiert graag op het strand met boekje in de hand (Foto: rawpixel (modified), Unsplash)

De luiaard: 5-8 punten

Jou zie je altijd luieren met een boek en een drankje in de hand. Het liefst zit je op het strand en doe je verder niets. De luiaard heeft vaak een drukke baan op het thuisfront en heeft daardoor maar aan één ding behoefte: rust. De meeste luiaards zien hierdoor niet erg veel van de omgeving en hebben weinig contact met de locals. Bij voorkeur is elke dag voorspelbaar: lekker uitslapen, laat ontbijten of het liefst brunchen en daarna het ligbedje op.


De schildpad houdt van lichte activiteiten en dutjes (Foto: Rutger Geleijnse (modified), Unsplash)

De schildpad: 8-12 punten

Je bent lastig in beweging te brengen. Het liefst doe je eigenlijk helemaal niets, maar zin in extra kilo’s bij thuiskomst heb je niet. Daarom zorg je voor de noodzakelijke beweging. Dat kan even een stukje over het strand rennen zijn of een korte wandeling of fietstocht. Lekker, maar nog lekkerder als je weer languit kunt genieten. Je vind het leuk om iets gezien te hebben van de omgeving.


Een flamingo zoekt een balans tussen rust en avontuur (Foto: Maximilian Pazak (modified), Unsplash)

De flamingo: 12-18 punten

Van alle types kiest de flamingo meestal de gulden middenweg. De basics zijn belangrijk voor de flamingo: eten, spelen en slapen. Hij heeft aandacht voor zijn lichaam in de vorm van rust, yoga en een massage, maar ook in de vorm van fysieke activiteit. Elke dag een wat langere wandeling of fietstocht en hier en daar wat nieuws proberen.


Bezige bijen zijn het liefste permanent op reis (Foto: Štefan Štefančík (modified), Unsplash)

De bij: 18-22 punten

Het bezige bijtje is altijd druk. Stilzitten en niets doen is niets voor hem. Het liefst is hij de hele tijd onderweg. Fietsend, wandelend of klimmend. Alleen zijn, daar houdt de bij ook niet van. Hoe meer mensen, hoe meer vreugd. Maar de té extreme dingen laat hij links liggen.


Apen zijn altijd op zoek naar spannende uitdagingen (Foto: Tommy Lisbin (modified), Unsplash)

De aap: 22-25 punten

Actief in het extreem en altijd op zoek naar de nieuwste en extreemste activiteiten; het kan niet gek genoeg van de aap. Deze adrenalinejunkie heeft het gevoel pas echt te leven als er iets valt te overwinnen. Hoe spannender, hoe beter.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Door de lens van Columbus Travel-fotografe Manon van de Zwaal

Fotografe Manon van der Zwaal is recent voor Columbus Travel op reis geweest naar Jordanië. In een interview vertelt ze over haar werk voor Columbus Travel en de bijzondere reis naar Jordanië die ze gemaakt heeft.

Fotografe Manon van der Zwaal is recent voor Columbus Travel op reis geweest naar Jordanië. In een interview vertelt ze over haar werk voor Columbus T...

Video vrijdag: de tien minst ontdekte plekken op aarde

In de nieuwste editie van Columbus Travel nemen we je mee op ontdekkingsreis naar bijzondere plekken en afgelegen oorden. De video voor deze vrijdag past dan ook perfect bij het thema van editie 83. Kijk mee naar de minst ontdekte plekken op aarde. 

In de nieuwste editie van Columbus Travel nemen we je mee op ontdekkingsreis naar bijzondere plekken en afgelegen oorden. De video voor deze vrijdag p...

Ontmoet reisfotograaf Pie Aerts

In zijn nieuwe fotoboek Tales From The Roads Less Traveled plaatst reisfotograaf Pie Aerts eens niet de natuur, maar de mens en zijn leefwijze op een voetstuk. ‘Met dit boek wil ik aantonen dat wij in Nederland nog zóveel kunnen leren van de mensen die langs the roads less traveled leven.’ Wij krege...

In zijn nieuwe fotoboek Tales From The Roads Less Traveled plaatst reisfotograaf Pie Aerts eens niet de natuur, maar de mens en zijn leefwijze op een...