Berlijn für foodies: 5 tasty tips voor je stedentrip image
Mmackintosh

Berlijn für foodies: 5 tasty tips voor je stedentrip

Columbus-hoofdredacteur Mark Mackintosh tipt de leukste bars, restaurants en gerechten voor een culinaire citytrip Berlijn.

1. Koffie bij Pakolat

Zonder koffie ben ik maar half mens. Gelukkig ligt de beste koffietent van de stad om de hoek van mijn woning. Zodra ik bij Pakolat binnenloop, ben ik thuis: eigenaren Andreas en Janin branden de koffie eigenhandig achterin het café, dat is ingericht als de gezellige vintage woonkamer die je zelf zou willen hebben. Je moet jezelf nooit tekort doen, dus neem ik ook altijd een van de taartjes die Andreas en Janin bakken. Zelfs afrekenen is hier leuk, want dat gebeurt met een honderd jaar oude kassa.


Pakolat is een gezellig café met fantastische taartjes. Foto: Andreas Kuhn


2. Brunch bij Benedict

In de sjieke wijk Wilmersdorf schuif ik graag aan voor een uitgebreide brunch bij Benedict. Je kunt hier letterlijk dag en nacht internationale ontbijtspecialiteiten uitproberen: Texaanse steaks and eggs, Japanse shakshuka, Vietnamese omeletjes, New Yorkse bagles en, mijn persoonlijke favoriet, eggs Benedict.


Heerlijk relaxen op de Teufelsberg. Foto: Alex Davies, Flickr


3. Picknicken op de Teufelsberg

De calorietjes haal ik er weer af door na mijn brunch naar het Grunewald te fietsen. In dit grote bos ligt de Teufelsberg, een tachtig meter hoge kunstmatige heuvel waarop een Amerikaans afluisterstation uit de Koude Oorlog staat. Ik kom hier graag om op de toren, waar al het glas allang uit is verdwenen, met een picknickmandje erbij te genieten van het uitzicht over de stad (oostkant) en het bos (westkant). Op het Teufelsbergterrein worden in de zomer ook geregeld feestjes gehouden en je kunt er op zondag terecht voor yogalessen.


De beste Currywurst van Berlijn vind je onder deze spoorbogen (Foto: Visit Berlin)


4. Currywurst bij Burgermeister

Voor nog meer frisse lucht spring ik weer in het zadel en fiets ik richting Kreuzberg, vanwege de hemelse Currywurst. Deze Berlijnse uitvinding, haal ik bij Burgermeister, onder de spoorbogen van metrohalte Schlesisches Tor. De Duitser in mij komt naar boven als ik het gegrilde varkensvlees, voorzien van kerriepoeder en -saus en geserveerd op een kartonnen bordje, naar binnen werk.


Bijzonder dineren bij het Clärchens Ballhaus (Foto: Visit Berlin)

5. Dineren bij Clärchens Ballhaus

In Mitte, hartje stad, is het dan eindelijk tijd voor het avondeten, das Abendessen! Typisch Berlijns is Clärchens Ballhaus. In dit prachtige pand uit het begin van de twintigste eeuw zit op de bagane grond een restaurant en op de eerste verdieping een grandioze barokke balzaal. In de zomer is het ook goed toeven in de bijbehorende biertuin.


Houd je van lekker eten en drinken op reis? Doe inspiratie op voor je volgende trip met Columbus-editie 92, die geheel gewijd is aan de beste eet- en drinkervaringen ter wereld.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.