De eerste Columbus fotoworkshop is een succes! image

De eerste Columbus fotoworkshop is een succes!

De eerste fotoworkshop van Columbus was een succes, en de volgende staat alweer in de planning. Wil jij je fotografie-skills ook naar een hoger niveau tillen? Huisfotograaf Tim Bilman vertelt hoe zo’n dagje eruit ziet!


De hobbyfotografen gingen aan de slag op het mooie Landgoed Twickel (Foto: Tim Bilman)

Op zondag 7 oktober, een stralende herfstdag in Overijssel, kregen dertien hobbyfotografen een masterclass van onze huisfotograaf Tim Bilman. Hij deelde zijn tips en tricks om de eigen reisfotografie naar een hoger niveau te tillen. Onderwerpen als compositie, beweging en beheersing van technieken kwamen allemaal aan bod. De eerste workshop was een daverend succes en op 9 december staat de volgende alweer ingepland. Maar hoe gaat het er eigenlijk aan toe op zo'n dag?

Samen oefenen op Landgoed Twickel

De hobbyfotografen gingen aan de slag op Landgoed Twickel in Twente, een mooie locatie in de buurt van het stadje Delden. Het landgoed is het grootste groene culturele erfgoed van Nederland, dus er viel meer dan genoeg op de gevoelige plaat vast te leggen.

Columbus Travel-fotograaf Tim zette zijn cursisten aan het werk bij de glinsterende fontein tegenover het prominente kasteel: ‘Het was een enthousiaste, gretige groep. Mensen kwamen echt om kennis op te doen, en niet zo zeer voor een boswandeling. We hebben de hele dag met onze neuzen in de camera gezeten.’


Het prominente kasteel op Landgoed Twickel is een prachtig plaatje (Foto: Tim Bilman)

Het was in eerste instatie de bedoeling om met de groep het enorme landgoed te verkennen. Tim legt uit: ‘Het accent lag zo op fotografie dat wij letterlijk aan een paar vierkante meter genoeg hadden. We zijn niet verder gekomen dan de fontein en het kasteel. Maar als je zelf gaat fotograferen en het een beetje onder de knie hebt, is het zeker een aanrader om weidser te gaan wandelen. Het gebied is zo groot’.

Sluitertijd en belichtingscompensatie

De plek waar Tim de fotografen aan het werk zette, was ook perfect om met de sluitertijd van de camera te oefenen. ‘Ik kreeg veel vragen over licht als mensen in manuele setting fotograferen. Mijn belangrijkste tip: speel met de belichtingscompensatie. Dit is een schuifje op je camera waarmee je het licht kan regelen. Veel mensen kenden dit niet, maar het is een superhandig middel om je foto’s van het juiste licht te voorzien’.

De volgende fotografieworkshop is op 9 december! Ben jij erbij?

Benieuwd naar nóg meer handige fotografietips die Tim achter de hand heeft? Dit is je kans! Op 9 december geeft Tim in Vechtdal (Overijssel) nog een fotografieworkshop voor maximaal 15 deelnemers. Aanmelden kan nog steeds via deze link.

Wil je trouwens meer weten over het Landgoed Twickel? Houd dan de volgende editie in de gaten, want daar zal een leuk artikel over deze Twentse oase in verschijnen!