Zo regel je wereldwijd spótgoedkope accommodatie image

Zo regel je wereldwijd spótgoedkope accommodatie

Goed nieuws: voor een voordelig dak boven je hoofd ben je allang niet meer aangewezen op armetierige hostels. Met onze steengoede tips ga je snoeihard besparen op je accommodatie!


Kameren in het bos: ga je voor een tent of een cabin? (Foto: Kyle Glen (modified), Unsplash)

Je kent het wel: je zoekt een leuk hotel uit en denkt vooraf een charmante kamer te hebben geboekt, maar je eindigt in een groezelige hotelkamer in een weggestopt hoekje. Don’t worry, dat soort scenario’s behoren nu tot het verleden. We hebben namelijk een heleboel spótgoedkope alternatieven en handige websites (#notsponsored) gevonden die ook nog eens véél leukere reiservaringen opleveren.

Logeer bij families in Azië

Kijk voor een uitgebreid overzicht van Aziatische homestays op homestay.com, waar je bij families logeert. Naast een bed om in te slapen krijg je óók nog eens een stukje lokaal leven mee. En dat is een onbetaalbare ervaring! In landen als Vietnam, Thailand en Cambodja kost een overnachting gemiddeld maar €10.

Logeer bij de boer in Europa

Dat Airbnb je aan een authentieke en relatief goedkope slaapplek kan helpen, is algemeen bekend. Maar er zijn genoeg andere opties! Ook voor Europese steden kun je op zoek gaan naar een homestay, maar vooral in Italië kun je het beste een agriturismo opzoeken. Die worden gerund door boeren die wat extra inkomsten genereren door slaapplaatsen aan te bieden aan reizigers. Soms kun je vanaf € 30 met twee gasten al overnachten. Kijk op agriturismo.it voor een overzicht van Italië, en op escapadarural.com voor de casas rurales in Spanje.


De wereldwijde accommodatie-mogelijkheden zijn haast eindeloos (Foto: Free-Photos, Pixabay)

Boek een cabin of ga (wild)kamperen in Noord-Amerika

Een hele toffe site om in Noord-Amerika een leuke cabin in het bos of een kekke strandhut te boeken is VRBO. Heb je eigenlijk meer zin om te gaan kamperen? KOA runt meer dan vijfhonderd campings in Amerika en Canada. Daarnaast is wildkamperen een optie. Lees je wel goed in, want de regels voor wildkamperen (boondocking) verschillen per staat.

Bespaar geld op Safarilodges in Afrika

Safari’s in het Zuiden van Afrika zijn minder duur als je ook in het regenseizoen kunt gaan. Van maart tot juni en van oktober tot december bespaar je tot 40% op je safari-accommodatie. Let wel: sommige parken sluiten de poorten wegens slechte bereikbaarheid en de dieren laten zich minder gemakkelijk spotten. Je kunt ook lastminutelodges.co.za bezoeken om te checken of onbezette kamers met korting aangeboden worden.

Handig hè? We hebben in editie 75 trouwens nog véél meer tips verzameld over hoe je supergoedkoop de wereld rond kan reizen. Wil je een flinke trip gaan plannen? Dan moet je ‘m zeker even doorlezen!