Dit is dé app voor reizigers met vliegangst image

Dit is dé app voor reizigers met vliegangst

Begin jij al te bibberen bij woorden als stewardess, instapkaart en turbulentie? Goed nieuws: een piloot heeft samen met therapeuten een briljante app ontworpen die reizigers van hun vliegangst afhelpt.


Vliegangst is een veelvoorkomende fobie (Foto: Yu Kato (modified), Unsplash)

Stel je voor: je zit met zweethanden in een veel te krap stoeltje. Je gordel zit vast en de loodzware deuren worden vergrendeld. Daar zit je dan, in een langwerpige cabine met puntige uitsteeksels dat zichzelf over een paar minuten in het luchtledige gaat lanceren. Ja, ergens kan ik héél goed begrijpen dat ruim drie op de tien reizigers last hebben van vliegangst. Voor de passagiers met klamme handjes komt deze nieuwe app waarschijnlijk als geroepen: SkyGuru helpt je door je vlucht heen.

Wat doet de SkyGuru vliegangst-app precies?

Maar wat kan SkyGuru precies betekenen voor de aviophobes onder ons? In principe werkt de app als een soort persoonlijke piloot die je live updates geeft over alle ditjes en datjes die tijdens de vlucht aan de orde zijn. De app geeft je gedetailleerde informatie over je vluchtroute, kan turbulentie voorspellen en legt uit waarom je op dat moment bepaalde dingen voelt of hoort.

Het is dus een soort virtuele begeleider die je voornamelijk helpt om met beide voeten op de grond (of vliegtuigvloer) te blijven staan. Zo voorkomt deze 'rationele' app dat je emoties de boventoon gaan voeren, waardoor je minder snel in de stress schiet. Je kunt de app van te voren downloaden en vervolgens in de vliegtuigstand blijven gebruiken. Er is een pro-versie van €21,99, maar ook een gratis versie met iets minder functies.

En, ben jij een van onze lezers die last heeft van vliegangst? Zo ja, ga je deze app dan downloaden en uitproberen? Laat me in de reacties weten of deze app daadwerkelijk helpt, ik ben heel benieuwd!