Fotoserie: de gaafste verlaten plekken ter wereld

Gepubliceerd: 18 sep 2018 1
Hoe zou de wereld eruitzien als de mensheid verdwijnt? Fotograaf Simon Yeung, die ’s werelds gaafste verlaten plekken fotografeerde, geeft je een impressie.
Door: Roselinde


Deze vervallen kerk ontdekte Simon in Italië (Foto: Simon Yeung)

Uren turen naar foto’s van onheilspellende ruïnes en doodstille spooksteden; ik kan er geen genoeg van krijgen. Blijkbaar ben ik niet de enige, want op Instagram zijn er heuse genres ontstaan rondom deze sfeervolle post-apocalyptische plaatjes: #abandonesplaces en #ruinporn.

Fotograaf Simon Yeung heeft duidelijk ook een lichte obsessie voor afbrokkelende winkelcentra's en vervallen kerken. Sterker nog, de afgelopen jaren heeft hij tijdens zijn vele reizen de allergaafste plekken ter wereld op de gevoelige plaat vastgelegd. Zie hier een aantal fantastische foto's uit zijn indrukwekkende collectie:


Een voormalige mijn, ergens in Duitsland (Foto: Simon Yeung)


Dit voormalige hotel staat ergens in Abchazië, Georgië (Foto: Simon Yeung)


Een verlaten theater in Noord-Amerika (Foto: Simon Yeung)


Deze oude elektriciteitscentrale vind je in Hongarije (Foto: Simon Yeung)

Geheimzinnige 'urbexlocaties'

Helaas zijn urban explorers (urbex) als Simon vaak wel behoorlijk geheimzinnig als het om exacte locaties gaat, dus ik kan je niet precies vertellen waar je deze plekken kan vinden. Wel heb ik een aantal toffe verlaten plekken in Nederland en België kunnen traceren. Bij deze een lijstje om je eigen urbex-carrière alvast een boost te geven:

deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Fotoserie: de gaafste verlaten plekken ter wereld"

  • profile image comment

    Mooie foto's. Zet Buzludzha in Bulgarije er ook maar bij. https://www.nationalgeographic.nl/reizen/2018/01/bezoek-dit-verlaten-monument-het-balkangebergte

    Door Epje • geplaatst op 2018-10-22 21:53:40

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.