Fotoserie: de gaafste verlaten plekken ter wereld image

Fotoserie: de gaafste verlaten plekken ter wereld

Hoe zou de wereld eruitzien als de mensheid verdwijnt? Fotograaf Simon Yeung, die ’s werelds gaafste verlaten plekken fotografeerde, geeft je een impressie.


Deze vervallen kerk ontdekte Simon in Italië (Foto: Simon Yeung)

Uren turen naar foto’s van onheilspellende ruïnes en doodstille spooksteden; ik kan er geen genoeg van krijgen. Blijkbaar ben ik niet de enige, want op Instagram zijn er heuse genres ontstaan rondom deze sfeervolle post-apocalyptische plaatjes: #abandonesplaces en #ruinporn.

Fotograaf Simon Yeung heeft duidelijk ook een lichte obsessie voor afbrokkelende winkelcentra's en vervallen kerken. Sterker nog, de afgelopen jaren heeft hij tijdens zijn vele reizen de allergaafste plekken ter wereld op de gevoelige plaat vastgelegd. Zie hier een aantal fantastische foto's uit zijn indrukwekkende collectie:


Een voormalige mijn, ergens in Duitsland (Foto: Simon Yeung)


Dit voormalige hotel staat ergens in Abchazië, Georgië (Foto: Simon Yeung)


Een verlaten theater in Noord-Amerika (Foto: Simon Yeung)


Deze oude elektriciteitscentrale vind je in Hongarije (Foto: Simon Yeung)

Geheimzinnige 'urbexlocaties'

Helaas zijn urban explorers (urbex) als Simon vaak wel behoorlijk geheimzinnig als het om exacte locaties gaat, dus ik kan je niet precies vertellen waar je deze plekken kan vinden. Wel heb ik een aantal toffe verlaten plekken in Nederland en België kunnen traceren. Bij deze een lijstje om je eigen urbex-carrière alvast een boost te geven: