6 biergartens waar je NÚ een drankje wilt doen image

6 biergartens waar je NÚ een drankje wilt doen

De herfst staat op het punt van aanbreken, wat betekent dat het Oktoberfest ook steeds dichterbij kruipt: het hoogtepunt van het bierseizoen!


Het bierseizoen komt eraan! (Foto: Elevate, Unsplash)

Dat de biergarten in Beieren is ontstaan, weten we onderhand allemaal. Maar dat betekent niet dat je per se naar onze oosterburen moet voor een prima slok brouwsel. Daarom heb ik naast een paar Duitse biergartens ook enkele opties erbuiten voor je uitgezocht. Welke biertuinen ga jij op je biertjesbucketlist zetten?

1. Chinesischer Turm, München

Ik begin uiteraard met een Beierse klassieker en een van mijn persoonlijke favorieten: de Chinesischer Turm Biergarten in München. Deze gigantische biertuin ligt rondom de majestueuze Chinese Toren in de Englische Garten, tevens een van de grootste stadsparken ter wereld. Locals, groepjes studenten en enthousiaste toeristen schuiven hier allemaal aan voor een verfrissend glas bier. Jij binnenkort ook?

2. Emils Biergarten, Berlijn

Op zoek naar een atypische biergarten in Berlijn? Dan heeft onze vormgever Marije de gouden tip! Emils Biergarten ligt niet midden in een groen park, maar heeft juist een stoere, industriële look. Terwijl je een slokje neemt van je Berliner Weisse kun je bovendien genieten van een film bij de Silent-Open-Air-Kino. Ze serveren ook knettergoede pizza’s, al is een braadworst wellicht iets toepasselijker. Die serveren ze gelukkig ook.

3. Glacis Beisl, Wenen

Deze tip komt uit de hoed van onze hoofdredacteur Mark Mackintosh: de Glacis Beisl-biergarten vind je in het Centraal-Wenen, weggemoffeld achter een gebouwencomplex. De meeste mensen hebben niet eens door dat er zo’n pareltje voor bierliefhebbers verscholen ligt! Glacis Beisl is geen standaard biertuin, want de setting is heerlijk intiem. Je zit nooit met tien andere mensen aan tafel en er staan overal kaarsjes. Daarnaast staat Glacis Beisl bekend om de uitstekende wienerschnitzels. Die zijn een beetje aan de dure kant, maar dan heb je ook wat.


Wat is er gezelliger dan een avondje in de biertuin? (Foto: Martin Falbisoner, Wikimedia Commons)

4. Biergarten, San Francisco

Deze biergarten is getipt door Columbus-redacteur Tom Aussems, die zelf een tijdje in San Francisco heeft gewoond. Zijn favoriete buurt in San Francisco is het up-and-coming Hayes Valley, waar je ook deze toffe biergarten in een oude zeecontainer kan vinden. Alles speelt zich af aan een pleintje, waar je naast een paar fijne picknicktafels ook een mooie ijstent en koffieplek kan uitproberen. Alles is hip en happening, dus er hangt een supersfeer.

5. Biergarten, Rotterdam

Nou, de naam zegt eigenlijk al genoeg: Biergarten Rotterdam. Dit is waarschijnlijk de tofste biergarten die je in Nederland gaat vinden. Naast een prima aanbod van allerlei soorten bier kun je hier terecht voor comedy nights, akoestische optredens en BBQ specials. Bovendien werkt de locatie ook lekker mee, voor het geval dat je geen buitenlandse trips op de planning hebt staan.

6. Southern Cross, Welllington

Ik sluit het lijstje af met een tip van onze webdeveloper Ikaro. Deze gezellige biergarten ligt een ‘eindje’ verderop, maar als je van plan bent om ooit op citytrip naar de hoofdstad van Nieuw-Zeeland te gaan, moet je het historische Southern Cross alvast op je lijstje noteren. Naast het feit dat je hier fantastische biertjes gaat scoren, kun je er ook terecht voor thematische movie nights met popcorn.

Ken jij nog leuke biergartens die in dit artikel thuishoren? Laat het me dan zeker weten door hieronder een reactie achter te laten.