Deze ‘koning’ woont al 22 jaar in een zandkasteel image

Deze ‘koning’ woont al 22 jaar in een zandkasteel

Marcio is een man met een unieke hobby: hij woont met veel plezier in een zelfgebouwd zandkasteel. 22 jaar geleden verhuisde hij vrijwillig van een prima appartement naar een strand in Rio de Janeiro.


Over goede vastgoedlocaties gesprokenl; een strand van Rio (Foto: aquachara, Unsplash)

De 44-jarige Marcio Mizael Matolias is inmiddels een echte local celebrity en toeristische trekpleister geworden. Zijn vrienden en fans noemen hem liefkozend ‘de koning’, aangezien hij elke dag bij zijn zanderige paleis te vinden is. Dat nederige stulpje staat al twintig jaar midden op een strand in Rio de Janeiro.

Maar ... Waarom een zandkasteel?

De belachelijk hoge huurprijzen, beweert hij, dreven hem ertoe. Maar inmiddels is het zandkasteel ook een artistieke uitlaatklep geworden. Hij noemt Gaudí en Niemeyer bijvoorbeeld als zijn grote inspiratiebronnen. Ironisch, want net als de Sagrada Familia is het zandkasteel nooit helemaal ‘af’. Het kasteel is bijvoorbeeld niet opgewassen tegen de hoge golven die er soms op het strand knallen.

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversen

Marcio verdient wat geld door op de foto te gaan met toeristen en tweedehands boeken te verkopen. Veel kosten heeft hij gelukkig niet. Hij hoeft zich immers niet te bekommeren om een hypotheek, een gezin en andere vaste lasten. Als Marcio overigens een badkamer nodig heeft, dan loopt hij gewoon naar de dertig meter verderop gelegen brandweerkazerne. Kijk, zo kan het natuurlijk ook!