Gevangenismuseum Abu Ghraib image
PatrickF

Gevangenismuseum Abu Ghraib

De Iraakse reging wil een museum oprichten in de beruchte Abu Ghraib-gevangenis. Ze willen de gruwelen documenteren die plaatsvonden onder het bewind van Saddam Hussein.

De beruchte gevangenis
De Abu Ghraib-gevangenis is een gevangenis in Bagdad, Irak. Extreme martelingen en executies waren tijdens het bewind van Saddam Hussein orde van de dag. Het was toen één van de meest brute gevangenissen in Irak. Geschat wordt dat alleen al in 1984 ruim 4000 mensen werden gemarteld.
In 2004 kwam de gevangenis opnieuw negatief in het nieuws toen er op het Amerikaanse televisiestation CBS een documentaire werd uitgezonden waarin Amerikaanse bewakers de Iraakse gedetineerden mishandelden en vernederden.

Nieuw doeleinde voor Abu Ghraib
In 2006 werd de gevangenis gesloten. De regering van Irak wil het gebouw nu renoveren en opnieuw gebruiken als gevangenis. Een deel zal worden ingericht als museum. In het museum worden de gruwelen die onder het bewind van Saddam Hussein plaatsvonden getoond en ook worden martelkamers en executiemiddelen opgenomen in de tentoonstelling.

Foto: drijver en kameel, Irak door erictkindt

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.