West Kaap image

West Kaap


Reviews

West Kaap
Zuid-Afrika
Esthermarije

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
Zuid-Afrika West Kaap
Agrotewal was hier 30 Sep 2017
De Santos Express biedt de individuele reiziger een bijzonder onderkomen aan. Een trein op het strand is omgebouwd tot hotel waar je voor weinig geld een nachtje kunt slapen. De prijzen variëren, maar voor 40 euro per nacht, slaap je met twee personen in de Royal suite met een ontbijt in een voormalige restauratiewagon. Je kunt er ook dineren en lunchen, er is free wifi en het uitzicht is geweldig.
Regio
 • slapen in een treinwagon
 • als je de royal suite boekt, gratis ontbijt
 • de trein staat op het strand
 • dichtbij Bartolomeu Dias museum
 • Mosselbaai zelf heeft weinig hoogtepunten
Review geplaatst op 2017-11-22
9
Zuid-Afrika West Kaap
Jan10e was hier 28 Feb 2017
Internationale toeristen die georganiseerd op teis zijn bezoeken de hangbrug over de Stormsrivier Rivier Mouth evt als tussenstop. En hebben dan ongeveer 1,5 uur de tijd. Kort maar krachtig dus. Mocht je zelf de reistijd kunnen plannen, blijf hier dan eens overnachten. En laat de natuur op je inwerken. En kom tot rust met het geluid van en het kijken naar de branding. Er is keuze uit verschillende accommodatietypen. Een restaurant is aanwezig voor niet selfcateraars. Wandelen, kanoën, tidalpool... Het is vakantie tijdens het op reis zijn. Stormsrivier Mouth Camp te boeken via Sanparks
Regio
 • Indrukwekkende kust met branding
 • Wandelmogelijkheden
 • 2x dagtarief bij overnachting
Review geplaatst op 2017-03-31
9
Zuid-Afrika West Kaap
Agrotewal was hier 31 Aug 2015
Lambertsbaai is een klein kustplaatsje met iets meer dan 6100 inwoners. De toeristen komen vooral voor de kolonie Jan van Genten die nestelen op een klein eiland, Vogeleiland genaamd. Niet alleen de Kaapse Jan van Genten nestelen hier maar ook de zwartvoetpinguins en er is een kolonie robben. Je kunt het vogeleiland gewoon te voet bereiken, men heeft een soort pier gemaakt. De toegang is gratis als je in het bezit bent van een wildcard. Anders betaal je een paar euro. Voor dat geld mag je vogeleiland op, er is een schuilhut maar je kunt de Jannen heel goed zien vanaf het pad. In het hoog seizoen zitten er zo'n 20.000 vogels. Lambertsbaai is gelegen op zo'n 260 km van Kaapstad.
Regio
 • kolonie Jan van Genten
 • robben kolonie
 • vogeleiland
 • ik heb geen minpunten, maar mist komt voor
Review geplaatst op 2016-11-27
9
Zuid-Afrika West Kaap
Agrotewal was hier 31 Aug 2015
De pinguïnkolonie bij dit kleine dorp is een must als je van Kaapstad naar Hermanus rijdt. Het dorp ligt aan de R44 en wordt niet zoveel bezocht door toeristen als de kolonie bij Boulder's beach. Het is zelfs mogelijk om te zwemmen tussen de pinguïns, als je tenminste het koude water voor lief neemt. Bij de pinguïnkolonie is ook een aalscholverkolonie te vinden, heel veel klipdassies en een magnifiek uitzicht over de oceaan.
Regio
 • pinguinkolonie
 • aalscholverkolonie
 • zwemmen met pinguins
 • het water is erg koud
Review geplaatst op 2016-11-27
10
Zuid-Afrika West Kaap
Kruytflo was hier 31 Dec 2013
Dit is deel twee van mijn review. Na Oudshoorn gaat de route de kust met Addo Elephant park bij Port Elizabeth en meer prachtige parken die het bezoek waard zijn. De kust heeft een heel eigen karakter met leuke plaatsjes met een typisch engelse uitstraling. Plettenbergbaai heeft een nog heel arm Township wat het bezoeken waard is. Door het bezoek breng je geld wat weer geïnvesteerd wordt in de lokale school en de opleiding van de kinderen. Als grote tegenhanger kunnen hier ook de walvissen gespot worden. Het volgende plaatsje kan Mosselbaai zijn met een erg leuk museum. De route is inmiddels weer naar Kaapstad aan het gaan. Durf de route naar Malgas te nemen. Een gehucht in een prachtige omgeving vlakbij Nationaal park de Hoop. Op de route moet je met de trekpond die nog door mensen bedient wordt. Dit stuk van Westkaap mag niet overgeslagen worden zo mooi is het. De route langs de kust is daarna een must. Probeer daarbij de vuurtorens op te zoeken die zo belangrijk zijn geweest voor de scheepvaart. Na al het moois is het rondje bijna compleet als Hermanus gepasseerd wordt en de industrie van Kaapstad zichtbaar wordt.
Regio
 • Vergezichten en parken
 • nvt
Review geplaatst op 2016-12-10
10
Zuid-Afrika West Kaap
Kruytflo was hier 31 Dec 2013
De Westkaap van Zuid Afrika is een prachtig gebied met veel diversiteit. Kaapstad is de hoofdstad en misschien wel de meest populaire stad van de provincie. De provincie is zeer geschikt voor een rondreis met een 4x4. Vanuit Kaapstad kan je erg goed eerst een stuk naar het Noorden rijden waar plaatsjes Jacobs baai en Paternoster erg leuk zijn om te bezoeken op de route naar Lambertsbaai waar de Jan van Gent in bepaalde jaargetijde te zien is. Vervolgens gaat de route naar Clan William de voorstad van het Ceder gebergte waar de meest fantastische wandelingen te maken zijn. Het is de plek waar alles te koop is voor een goed verblijf in de bergen en de klimsport die daar erg populair is. Na het verblijf in één van de lodges in het gebied wordt het tijd om richting het zuiden en de wijngebieden rond Stellenbosch en Franshoek te rijden. Er zijn hier genoeg wijnboerderijen waar proeverijen en rondleidingen gegeven worden. Nu komt de keuze of de weg zich vervolg over Karoo of klein karoo. Allebei prachtige gebieden met een heel eigen uitstraling. Karoo brengt je richting Prins Albert met zijn prachtige Swartberg Pass naar Oudtshoorn. Een omweg die wij met heel veel plezier gemaakt hebben. Onderweg kan er uitstapje gemaakt worden naar de Cango caves. Oudtshoorn is het centrum van de Struisvogel. Op de Cango Wildlife ranch zijn er rondleidingen en is er natuurlijk de welbekende winkel met struisvogel producten. Erg leuk om te doen.
Regio
 • Veel mogelijkheden
 • nvt
Review geplaatst op 2016-12-10