West Kaap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bakkrans in Cederberg NP

West Kaap,
Zuid-Afrika


Bakkrans,

Bij één van mijn foto's heb ik het over de Bakkrans. Een prachtige afgelegen plek in het Cederberg NP. Wij zijn er met veel plezier na toe gegaan.

Bakkrans is een natuur reservaat in het Cederberg gebergte. De lokatie is zeer afgelegen en je kan er alleen komen onder begeleiding van de manager. Een 4x4 is echt nodig tenzij je met de manager mee wil rijden. Zodra je Bakkrans boekt is jou gezelschap het enige op de lokatie. Het is zeer primitief. Een opslag huys is gesitueerd tegenover het eet huys. De slaap huyzen liggen wat verder op waarmee privacy uitstekend is. Alles is in de originele stijl van de vroegere herders gebouwd. Alles wat je nuttigt neem je zelf mee om ook zelf te bereiden. De braai is je kookplaat tenzij het oude gaskooktoestel je beter bevalt. De toilet en douche plaatsen zijn voorzien van gijzers waarbij de temperatuur geregeld wordt met de hoogte van het stoken. Erg zuinig en milieu bewust. Geen elektriciteit, een kopzaklamp en olielampjes zorgen voor het licht. Liever nog de maan en de prachtige sterrenhemel. Je kan hier heerlijk wandelen of met je 4x4 een tour maken. Voor ons was dit een top ervaring.

[url="http://www.redcederberg.co.za/bakkrans/index.html" target="_blank"]http://www.redcederberg.co.za/bakkrans/index.html[/url]