West Kaap reisblogs

Stokstaartjes excursie

wendier was er (tot 03 okt 2017) Gepost op 11 feb 189 reacties

Voor dag en dauw gaat de wekker.
Ik ben heel blij dat we ervoor gekozen hebben om te upgraden en in een huisje te slapen. Nu hoeven we in ieder geval niet de tent in het donker afbreken breken. Terwijl de rest van de camping nog in diepe rust is vertrekken we stilletjes. Het is nog best een eindje rijden en als we aankomen is het nog steeds donker. Het is even zoeken, maar gelukkig vinden we uiteindelijk het juiste stuk land. Vandaag gaan we een van de hoogtepunten van onze vakantie beleven, al weten we dat dan nog niet. We zijn op “stokstaartjes-safari”.

We worden ontvangen met een kop rooibosthee en wachten totdat iedereen er is. Dan krijgen we een korte introductie en wat instructies.
Stokstaartjes zijn extreem schuwe dieren en het is dan ook niet eenvoudig om ze in het wild te zien. Ja, vanuit de auto langs de snelweg, maar niet van dichtbij. De mensen van Meerkat Adventures zijn jarenlang bezig geweest om deze groep stokstaartjes aan mensen te laten wennen.

Iedereen krijgt een klapstoel mee en dan kan onze safari echt beginnen. Het is een stukje lopen naar de burcht van de kolonie en in de verte zien we de eerste twee stokstaartjes al op wacht staan. Op een paar meter afstand zetten we de stoelen neer en dan begint de pret. Dat we nu niet meer mogen opstaan maakt niets uit. Het is een waar spektakel. De opkomende zon verlicht de stokstaartjes en het uitgestrekte landschap. En de stokstaartjes zelf laten hun ochtendrituelen zien. Spelen, zonaanbidden, wassen, het passeert allemaal de revue! Ondertussen vertellen de gidsen allerlei anekdotes over deze stokstaart familie en geven ze informatie over deze schattige beestjes.

Op een gegeven moment moeten er wat mensen weg. De rest van ons kan kiezen; mee terug of nog even blijven zitten. We blijven allemaal zo lang mogelijk genieten van ons bijzondere uitzicht.
Wat een geweldige beestjes!
En wat een geweldig begin van de dag!

Ook stokstaartjes kijken?
Het is in Oudtshoorn, bij Meerkat Adventures. website: http://meerkatadventures.co.za/

wendier Positie 85 (4678 p.) Lid sinds 18-01-2010 Foto's en tips: 29 Blogs: 2 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Dit stokstaartje moet ook nog even wakker worden. Gaaaaaaap!
blogfoto nr. 2
De halve familie op de uitkijk.
blogfoto nr. 3
Het uitzicht de andere kant op....zonsopkomst.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

"Geheime" kerk in Madaba
1 4
Gepost op 25 mei
Jordanië Madaba

Reacties bij deze blog

baatjes

Door: baatjes • Geplaatst op

Dat lijkt me een geweldige ervaring.

sgtravel

Door: sgtravel • Geplaatst op

Erg leuke excursie, blijven leuk deze beestjes. Heb in Namibië op een camping gestaan, waar ook een complete familie woonden!!

wendier

Door: wendier • Geplaatst op

Je hebt gelijk Wies, ik dacht dat ik het al in de blog had vermeld. En aangezien ik die niet meer kan veranderen, dan hier maar de infomatie:
Het is in Oudtshoorn. Linkje naar hun website: http://meerkatadventures.co.za/

WKerkhof

Door: WKerkhof • Geplaatst op

Wat een mooie manier om deze diertjes bezig te zien! Misschien goed om er even bij te zetten waar het precies is? Dichtbij welke stad of gebied?

ThijsvandenBurg

Door: ThijsvandenBurg • Geplaatst op

Lijkt me een leuke excursie. goede tip om mee te nemen

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.