West Kaap reisblogs

Kampeerervaringen II (Tented Camps in Table Mountain NP)

Jan10e was er (tot 30 mrt 2011) Gepost op 05 nov 111 reacties

26 maart De 2e kampeerdag…
Alweer wat maandjes geleden heb ik begin gemaakt met kampeerervaringen op het Kaapse Schiereiland. Nu het vervolg. (dus ben qua verhaal nog in Silvermine Tented Camp)

Dom dom dom… hadden we de verste tent van het toilet gekozen… En ik moest er helaas toch een keer uit. Loop je daar met een lamp in het donker (hoewel veel maanlicht). Kijk die steigers zijn niet voor niets gemaakt… (om fijnbos te beschermen, maar ook om niet op slangen te trappen!). Wakker geworden door vogeltjes. Omdat we al vroeg zijn gaan slapen niet echt slaap meer. Dus opgestaan. Aankleden hoefde niet… we hadden immers onze kleren aangehouden…nog steeds wel fris buiten. Op naar de keuken voor thee en ‘breakfast’. Een paar crackers. Daarna zaten we elkaar een beetje aan te staren… Allebei geen trek om hier te douchen… Nog een keer hier wandelen… hmmm, niet echt aantrekkelijk…. Gaan we liever alvast naar Kommetjie en het strand! Zo gezegd zo gedaan. Zijn de spullen in gaan pakken… nog wel weer bij het stuwmeer gaan kijken… veel zwemmers, mountainbikers en daglopers…. en zo afscheid genomen van Silvermine NP.

De flat ligt op 15 min. rijden…. Dus, ik durf het bijna niet te bekennen… we zijn eerst nog naar de flat teruggegaan om ons daar te douchen en een lekker bakkie koffie te drinken.. (we konden ook niet al te vroeg bij Slangkop Tented camp aankomen, want die rekenen ook niet zo vroeg op ons. Pas om een uur of 14.00 schat ik zo. Nog even wat lekkernijen gehaald in de supermarkt. We rijden de Boyes drive via Muizenberg naar Kalkbay, door naar Fishoek en steken dan over naar Kommetje. Slangkop Tented camp is zo gevonden. De parkwacht(st)er komt ons direct tegemoet en maakt ons wegwijs. Ze verwacht vanmiddag ook nog 2 wandelaars en een gids. En ons was aangegeven dat de hele camping de hele week was volgeboekt? Niet echt dus. We mochten een tent uitzoeken. Net als Silvermine tented camp ook weer hartstikke leuk. 2x eenpersoonsbed met matras en kussen, 2 tafeltjes en op het ‘terras’ een bankje. De entree van de tent is versierd met een gigantische walvisrib. Het hele kamp staat trouwens in het teken van walvissen. In de gezamenlijke keuken hebben ze lampen gemaakt van de wervels. Dit kamp is een stuk beter ‘onderhouden’ dan Silvermine. Besluiten om strandwandeling te maken. Een onderdeel van de track naar Silvermine – Kommetje. Op het strand ontdekken we mooie rotsen, branding, de vuurtoren… het haventje van Kommetje voorbij richting Noordhoek. Op het 8 km lange strand van Noordhoek is er in 1900 een stoomboot gestrand. De Kakapo. Het heeft dus al meer dan een eeuw de tijd gehad om weg te roesten. Je ziet nog goed de contouren en de diverse scheepsonderdelen. Heel apart wel. Een heerlijke middag met prachtige vergezichten. Terug in Kommetje ontdekken we er privékliniek om van drugsverslaving af te komen. Is volbezet en blijkt te werken. Terrasje gevonden en alvast even gekeken waar we vanavond een hapje kunnen gaan eten. Kamperen is leuk, maar voor dat ene avondje toch echt te veel gedoe om zelf eten te fabriceren. In plaats van koken gaan we een goede plek zoeken voor de zonsondergang met vuurtoren. We hebben een prima nacht. De volgende ochtend ook weer een strandwandeling en nog mooie vogels gezien. Een met korte en een met lange staart
De hele entourage van Slangkop tented camp in Kommetje is echt een aanrader!
Onze kampeerervaringen zijn wat betreft het prijsarrangement ten einde. Eerst nog weer een nachtje in de flat om ons dan te melden aan de receptie van Grand Daddy hotel in Kaapstad. Het laatste verblijf van onze prijs. En wat me daar te wachten staat! (maar dat relaas heb ik al van me afgeschreven in ‘de ongelooflijke terugkeer van een gouden ketting I en II.)

Jan10e Positie 52 (34050 p.) Lid sinds 25-03-2008 Foto's en tips: 2121 Blogs: 61 Fans: 10

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
De keuken met de lampen van walviswervels in slangkop tented camp
blogfoto nr. 2
De tent
blogfoto nr. 3
Hier zie je mooi hoe de tenten verborgen liggen in het fynbos.
blogfoto nr. 4
Ook leuk was het in het donker zitten kijken naar de vuurtoren.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Lichtshow Burj Khalifa
8 4
Gepost op 30 juli
Verenigde Arabische Emiraten Burj Khalifa
Boottocht Duikereiland vanuit Houtbaai
8 4
Gepost op 20 april
Zuid-Afrika Kaapstad
Roadtrip Kust Noordkaap 2
8 1
Gepost op 06 april
Zuid-Afrika Noord Kaap

Reacties bij deze blog

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Leuk vervolg en aanvulling. Mooi om deze belevenissen te lezen

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.