West Kaap reisblogs

haaien fobie

A.Verleg was er (tot 24 jul 2011) Gepost op 08 aug 112 reacties

De film "Jaws", de " haaienvinnensoep" en nog meer sprookjes over haaien waren en zijn nog steeds desastreus voor de haaien over de hele wereld. De haai op de poster van Jaws is geen Great White, maar een "crustation" etende soort. Door de film, de poster en de haaienshow in Hollywood is de Great White in een zeer kwaad daglicht komen te staan.
De haai kan zeer goed de prooi ruiken en voelen en wel op grote afstand. De surfer lijkt van onderen precies op een zeehond, qua vorm, kleur en gespartel. De haai "snuffelt"hapt toe en bijt een stuk uit je board (als je geluk hebt) of ook nog een stuk uit jou en je neopreen pak, maar zal dat meteen weer uitspugen. Helaas zit jij dan met de brokken, maar het is zelden of ooit dodelijk.
Een paar cijfertjes; in Afrika komt per jaar 1 mens om door een haaienaanval, maar er worden door de mens 1.000.000 haaien gedood. Het langelijn vissen is desastreus voor de haai. Er komen meer mensen om door de olifant of door het nijlpaard of door het verkeer. Maar de haai is de boeman(vis) In de soep zitten wel vinnen, maar die hebben geen smaak, die komt, jawel van de kip.
Gelukkig zijn er steeds meer mensen die zich het lot van de haai aantrekken. Steeds meer "oude haaienvissers" gebruiken hun kennis nu voor de bescherming van de haaien. Een dagje met de boot naar de haaien levert veel data op over aantal, soort en gedrag van de haaien. Een deel van het bedrag dat je betaald komt ten goede aan de haai. In Klainbaai, vlak bij "Shark Alley", zien ze steeds meer haaien voorbij komen. Dus er is nog hoop, maar ook heel veel werk te doen. Hoop doet hier leven.

A.Verleg Positie 151 (6815 p.) Lid sinds 28-11-2007 Foto's en tips: 4736 Blogs: 24 Fans: 10

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
de haaien worden niet allen gelokt, zodat de toerist ze van dichtbij kan zien, aar ze worden ook geteld, bekeken op kenmerken en opgeschreven in een databank.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Gapen naar de sterren
4 13
Gepost op 14 februari
Chili El Norte Chico
gezellig en zeer smerig
1 8
Gepost op 11 februari
Tibet Samye
akelig bezoek
0 3
Gepost op 01 februari
Namibië Centraal Namibie

Reacties bij deze blog

pensionado

Door: pensionado • Geplaatst op

Heel goed dat je hier aandacht voor vraagt. In het algemeen doen dieren je niet met opzet kwaad en is de mens veel gevaarlijker zowel voor elkaar als voor de dieren!

awesomemore

Door: awesomemore • Geplaatst op

per jaar gaan er denk ik 0 mensen aan blauwe tonijn aanvallen dood. toch is ook die vis aan het uitsterven. we zijn met z'n allen lekker kortzichtig en individualistisch ingesteld. daar wordt de natuur (en daar horen wij ook bij) de dupe van. maar zolang er blogs zijn als die jij hebt geschreven is er hoop!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.