West Kaap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

West Kaap image

Stellenbosch

West Kaap
Zuid-Afrika
Deanbanffer

Stellenbosch

Daar zijn we dan weer! We hadden weer geen internet dus vandaar dat het weer even heeft geduurd;).

Vrijdag 31 december: vandaag ging onze reisverder naar de volgende stop Stellenbosch, en dit keer voor 2 nachten.
Stellenbosch staat bekend als dé hoofdstad van de wijnregio met enorm veel wijnlandgoederen. Voordat we in Stellenbosch aankwamen hebben we een erg mooie route gereden via de bergpas naar Franschhoek, ook gelegen in de wijnregio. Onze accommodatie lag lekker centraal middenin Stellenbosch. We zaten in een soort villa met eigen tuin, waar dan weer 5 slaapkamers in zaten. En een lekker zwembadje bij een ander huis waar we ook gebruik van mochten maken. Eerlijk gezegd gaat het ons dan meer om de tuin die erbij ligt waar je wat ligbedden hebt, want het water is hier best wel koud.
Na aankomst meteen even gevraagd waar we oud & nieuw konden gaan vieren, maar het bleek dat er niet al te veel open zou zijn. In Zuid Afrika wordt Oud & Nieuw dan ook wel heel anders gevierd dan hoe wij het gewend zijn. Iedereen die we vroegen of er vuurwerk zou zijn reageerde wat vreemd, later bleek dat dit verboden is vanwege de honden…??? We hadden op aanraden van de manager een restaurant doorgekregen, De Oewer, een daar zijn we gelijk gaan kijken want er was nog maar 1 tafeltje vrij. Het restaurant lag buiten onder een aantal oude eiken en er was een dansvloer aangezien ze een dj zouden hebben. Het menu zag er goed uit dus we hebben gereserveerd.
Daarna dachten we , we kunnen niet in Stellenbosch zijn geweest zonder het bezoek aan één van de wijnboerderijen. We hadden via de Lonely Planet gelezen over Spiers, dus wij richting Spiers. Het leek wel een soort van pretpark, zo groot met allerlei activiteiten én een erg leuk restaurant genaamd Moyo. Dit restaurant was volledig in Afrikaanse sferen met lekkere muziek en leuke inrichting. Ze hadden ook voor oud en nieuw een feestje maar dat zat helaas al vol, want hier hadden ze wél vuurwerk… Shit. Maar we hebben toen maar meteen gereserveerd voor Nieuwjaarsavond onder een gazebo, soort tentje waar je onder kunt zitten.
Daarna weer terug naar de accommodatie om ons op te maken voor Oud & Nieuw. We hadden om 21.00 gereserveerd en toen we aankwamen zag het er allemaal erg sfeervol uit. Alles leuk verlicht, er stonden vuurpoten en Waka Waka werd gespeeld van Shakira. Helaas was deze muziekstijl van korte duur en ging de dj al snel over op oude rock muziek en allerlei andere foute muziek. Wij al grapjes maken over, zullen we de dj wat te drinken gaan geven en oh! Er ligt nog een leuke cd in onze auto, kunnen we wel even halen anders??
Het eten van de avond was verder erg goed, maar helaas dus om 00.00 geen vuurwerk en dat mis je dan toch best wel. Je hebt dan niet echt het gevoel dat het Nieuwjaar is, maar ja niets aan te doen.

Zaterdag 1 januari 2011:
Een nieuw jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen! Wij wensen iedereen een erg mooi, gezond, liefdevol en reislustig 2011 toe!!!!

Vandaag hadden we op de planning om een mooie kustroute te gaan rijden en daarna op het strand neer te ploffen. We deden s’ ochtends het gordijn open, en jullie raden het al, het was bewolkt en stond te regenen. Dat was weer onze eerste Zuid Afrikaanse zegening voor dit jaar!
Toch maar lekker op pad gegaan en eerst in het stadje nog wat rondgekeken. Toen de route gaan rijden maar het wilde nog niet echt opklaren. We hadden gelezen dat er langs de route ook Zuid Afrikaanse pinguïns moesten zitten, dus wij weer op zoek naar wat ‘wildlife’;). Er bleken er wel honderden te zitten, allemaal op rotsen bij elkaar. Blijven toch geinige beestjes die pinguïns!
Inmiddels brak de lucht weer wat open en hebben we even wat geluncht om daarna rond een uurtje of 15.00 toch nog op dat strand neer te kunnen ploffenJ.
Heerlijk wat uurtjes gelegen, dus niet gezwommen want je voeten vriezen er al bijna af als je in het water staat… het zeewater wordt namelijk vermengd met de stroming vanuit de Zuidpool, brrrrrr. Even pootjebaden werkt dus erg verfrissend;).
S’ avonds gingen we richting Moyo, het restaurant in de wijnboerderij Spiers. Het restaurant waar we zoveel van hadden verwacht viel toch best wel tegen, het eten was niet goed, bediening slecht en de tent waar we inzaten was ook wat minder. Zo zie je maar hadden we toch een goede keuze gedaan met het andere restaurant voor oud & nieuw, want daar was het heerlijk eten en mooie omgeving.

Zondag 2 januari: Op naar onze laatste stopplaats, Kaapstad!
Dat was het weer even, snel volgen de volgende verhalen vanuit Kaapstad!
Xxx DeAn

Foto's

73a22.jpg
73a22.jpg
Deanbanffer
771ae.jpg
771ae.jpg
Deanbanffer
9513f.jpg
9513f.jpg
Deanbanffer
73a22.jpg
73a22.jpg
Deanbanffer