West Kaap reisblogs

Oudtshoorn en Montagu: Fijne jaarwisseling!!

deanbanffer was er(tot 02 jan 2011) Gepost op 31 dec 105 reacties


Woensdag 29 december: Vanmorgen weer vertrokken uit een mistig Plettenberg Bay, helaas voor ons geen drankje bij The Plettenberg op aanraden van Marie Therese, want het was volkomen mistig de 2 dagen….
Wij weer verder op pad naar Oudtshoorn, de hoofdplaats van de Kleine Karoo, een regio in de West Kaap provincie. Zeer bekend om de struisvogels, er schijnen er hier zo’n 1,5 miljoen te leven. Veelal voor de kweek natuurlijk en jaren terug was de struisvogel veer erg veel geld waard, zelfs meer dan goud zo eind jaren 1800. Hoe verder we reden hoe lekkerder het weer gelukkig weer werd. Eerst een bergpas over met erg veel mist maar daarna kwam de zonneschijnJ. We verbleven dit keer in The Thorntree Country House, erg mooi gelegen in de vallei vlak na het plaatsje Oudtshoorn. In de middag lekker hier geluncht, heerlijke salade gegeten, en daarna hadden we allebei geen zin om op pad te gaan. De zon scheen, er was een mooie tuin, een zwembad, wij dachten wat willen we nog meer. We zijn dus eens lekker plat gegaan en een boekje gaan lezen. Dat waren we natuurlijk eigenlijk van plan in Plettenberg, dus dan maar lekker nu! Rond uurtje of 16.00 nog een stukje gaan rijden in de omgeving en gestopt bij een struisvogel weiland, ze kwamen allemaal naar het hek gelopen toen we daar stonden. Best maffe vogels zijn dit, ze hebben slechts 2 tenen en een guitige kop met zeer grote ogen. Wij nog geprobeerd ze te voeren met gras, maar dat eten ze dus niet, slimmeriken die we zijn;). Ze hebben een grote snavel dus kauwen kunnen ze niet natuurlijk.
In de avond hebben we gegeten in onze accommodatie omdat het restaurant goed stond aangeschreven. Dennis ging voor de struisvogelbiefstuk, moest toch ook een keertje worden uitgeprobeerd. En dat smaakte best lekker.

Donderdag 30 december:
We vervolgden onze reis weer naar de volgende stop, Montagu. Gelegen aan de route 62, deze kun je vergelijken met de Route 66 in Amerika. Een mooie route door prachtig landschap van bergen en dalen langs allerlei plaatsjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. We hoefden niet al te ver te rijden dus voor 12.00 uur waren we al op plaats van bestemming. Montagu staat ook bekend om zijn grote wijnindustrie, voornamelijk Robertson wijnen. Er liggen hier in de omgevingen wel honderden wijnboerderijen waar je proeverijen kunt doen of kunt eten. Ook wij hebben dat nog geprobeerd maar helaas was er geen ruimte meer voor ons. Het was een erg mooie locatie, een soort oude hollandse boerderij gelegen middenin de heuvels met de naam Mooi Uitsich. We merken trouwens dat het Zuid Afrikaans toch best op het Nederlands lijkt, wanneer mensen langzaam praten kunnen we elkaar redelijk verstaan. Alleen is het Zuid Afrikaans een soort simpel oud Nederlands waarbij bijvoorbeeld de t achter een woord vaak wordt vergeten, zoals bij Mooi Uitsich. En ze gebruiken ook woorden uit brabants dialect zoals vinnig, dan bedoelen ze snel.
In de middag hebben we nog wat rondgewandeld in het dorp, want hier staan meer dan 20 huizen op de lijst van nationale monumenten. De huizen hebben de oude Nederlandse stijl of gregoriaans, engels. Mooi plaatsje. S’avonds heerlijk gegeten tegenover het hotel, lekker Curry met rijst en roti gegeten. Best weer eens lekker na een tijdjeJ!

Vrijdag 31 december: oudejaarsdag, vandaag gaan we door naar Stellenbosch, de hoofdplaats van de wijnregio. Hier gaan we dus oud en nieuw vieren.

Wij wensen iedereen een hele leuke, fijne avond toe en goede jaarwisseling. En natuurlijk alle goeds, gezondheid en geluk voor het nieuwe jaar:2011!!!!

Tot in het nieuwe jaar weer,
Dikke kus DeAn

deanbanffer Positie 30018 (0 p.) Lid sinds 10-09-2008 Foto's en tips: 108 Blogs: 37 Fans: 1

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Onze accommodatie in Oudtshoorn, Throntree Country Lodge
blogfoto nr. 2
Struisvogels met hun maffe grote ogen
blogfoto nr. 3
Montagu
blogfoto nr. 4
Wijnboerderij Mooi Uitsich
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Laatste dagen van de vakantie
4 3
Gepost op 25 mei
Namibië Windhoek
Maun en de Okavango Delta
4 2
Gepost op 24 mei
Botswana Maun
Victoria Falls
4 4
Gepost op 23 mei
Zimbabwe

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Hey Dennis en Anouk, wat een geweldige verhalen heb ik weer gelezen. Krijg helemaal zin om er naar toe te gaan. Voor jullie een heel gezond, reislustig, gezellig en liefdevol 2011 toegewenst en geniet nog lekker van jullie tijd daar. Drink maar een lekker zuidafrikaans wijntje op het nieuwe jaar!

Liefs Bart & Marieke (Baghdad en Oosterhout)

Door: • Geplaatst op

hi struisvogeltjes
hoe smaakt het dennis ben je niet ziek geworden.
wie was die man in dat mooie ajax tenue laat rudy het maar niet zien.
is het zomaar iemand want ik hoor van je vader dat foppe trainer in afrika is van een voetbalteam.
gaan jullie vanavond maar goed het nieuwe jaar in met alle geluk en gezondheid voor 2011, en proost en jullie maar op iedereen. dan doen wij het hier ook.
veel liefs vanuit hier xxx

Door: • Geplaatst op

Hey Wereldburgers,

Alles goed met jullie? Ik wens jullie een gezegend, gelukkig en liefdevol 2011!
Anouk bedankt voor het aansteken van een kaarsje voor mij..hihihi dat je het hebt onthouden echt super lief.. Licht is goed bedankt dat je een lichtje mijn richting op heb gestuurd..

Sorry voor mijn late reactie ik liep een paar blogs achter...mijn computer is gecrasht dus ik kan wel berichtjes lezen op mijn mobiel maar verhaaltjes tikken op mijn mobiletje is echt niet te doen.

Bueno amigos, geniet nog even van jullie welverdiende vakantie en ik tot snel.

En niet vergeten REGEN=ZEGEN...

Liefs,
Eli

Door: • Geplaatst op

Hi Dennis en Anouk!

Heel veel plezier in Stellenbosch met NYE! Ik ben benieuwd hoe het daar zal zijn. Wij vertrekken zo naar Gent.

Alvast de beste wensen voor 2011!

X Nicole

Door: • Geplaatst op

Ha Dennis en Anouk. Alvast een goed uiteinde daar in het verre South Africa en een gezond en gelukkig 2011 toegewenst. Hopelijk zien we elkaar gauw in 2011 om nog meer verhalen en foto's te horen/zien!!! HAPPY NEWYEARRRR!!!!! Annemarie en Marlon. PS: nu richting Zeeuws Vlaanderen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.