West Kaap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

West Kaap image

Plettenberg Bay

West Kaap
Zuid-Afrika
Deanbanffer

Plettenberg Bay


Maandag 27 december: na een laatste ontbijtje in Cosmos Cuisine Guest house op weg gegaan richting Daniell Cheetah Breeding Project gelegen vlakbij Kirkwood. Dit hadden we op de Columbus website als tip gelezen en hoorden ook van de mensen bij het hotel dat het zeker de moeite waard moest zijn.
Dit project zorgt voor katachtige zoals cheeta’s , leeuwen die in het wild zijn verlaten door hun moeder of gewond geraakt zijn om ze weer terug te kunnen plaatsen in het wild. Niet bij allemaal kan dit maar dan worden de dieren goed verzorgd en soms ingezet om te fokken aangezien de cheeta ook al wordt bedreigd met uitsterven in het wild.
We waren in de tour alleen met een ander Nederlands stel, dus dat was wel fijn. Eerst de schoenen en handen desinfecteren want we mochten bij de dieren om ze aan te raken en te aaien! Na wat bezoekjes bij de meerkatjes, wel bekend al Timon uit de Lion King, en de cerval kat door naar de Cheeta ‘Ola’. We mochten haar aaien aangezien ze aardig rustig was, zo gaaf was dat! Je hoorde haar helemaal knorren, maar dan wel 10x zo hard als een huiskat. Vervolgens mochten we door naar het volgende verblijf en daar schenen 2 jonge leeuwtjes te verblijven van nog maar 7 maanden oud, én ook daar mochten we mee knuffelen, echt zo super!!! Allebei zulke mooie gave beesten.
Dat was weer een ervaring om nooit meer te vergeten!
Vervolgens zijn we weer verder gereden om een stop te maken bij Jeffrey’s bay, één van de beste surfstranden van de wereld. Daar even wat gegeten, na de boodschappen bij de SPAR te hebben gedaan, en genoten van de Zuid Afrikaanse zon. Om daarna de route te vervolgen naar het Tsitsikamma National Park, een eeuwenoud tropisch regenwoud gelegen aan de Garden Route. We hebben hier een wandeling gedaan van een uurtje naar een lange hangbrug over de rivier heen die uitmond in de zee. Op de brug zijn we nog gefotografeerd door een Nederlander die later uit Roosendaal bleek te komen! Dat is dus echt vlakbij waar we thuis wonen, hij was met zijn gezin begin dit jaar naar Zuid Afrika gekomen voor een periode van 3 jaar om hier te werken voor Black & Decker. Wat is de wereld soms toch klein;).
Inmiddels was het al weer tegen zes uur en moesten we door gaan rijden naar Plettenberg Bay onze strandbestemming. Helaas begon het weer te regenen en zag het er voor de volgende dag ook niet zo goed uit. Het hotel waar we in verbleven was de Milkwood Manor, gelegen op een rotspartij met uitzicht op de stranden. Mooie kamer en een leuke locatie. S’ avonds lekker gegeten in het restaurant Lemon Grass naast het hotel met uitzicht op de baai.

Dinsdag 28 december:
Opgestaan met bewolking en al snel begon het weer zacht te regenen, maar er waren zat dingen te doen in de omgeving. Alhoewel je natuurlijk het liefst zon hebt wanneer je bij het strand zit. Maar niet getreurd wij weer op pad, want aan moeder natuur verander je toch niets. We zijn toen naar Tenikwa wildlife centre gereden, ook hier zorgen ze voor verwaarloosde, gewonde dieren zoals Cheeta’s, cerval, blackfooted cat en een luipaard. Dus we gingen de laatste van de BIG 5 zien (helaas niet in het wild, maar toch). Wederom een interessante en leerzame tour.
Daarna richting Keurboomsrivier gereden om een klein motorbootje te huren. Hiermee hebben we een tour van 2 uur gemaakt over de Keurboomsrivier welke helemaal in land loopt langs een mooi natuurgebied. Grappig om eens te doen, zelf een bootje besturen en een rivier te bevaren.
Daarna terug gegaan richting Plettenberg en lekker geluncht en wat rondgekeken, zo naar de Kentucky (hebben even zin in wat simpels;)).
Morgen gaan we de route verder vervolgen richting Oudtshoorn, ook gelegen aan de Tuin Route.

Tot snel weer!! liefs DeAn

Foto's

7ef93.jpg
7ef93.jpg
Deanbanffer
ab836.jpg
ab836.jpg
Deanbanffer
a22cd.jpg
a22cd.jpg
Deanbanffer