West Kaap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Crayfish Wharf Paternoster

West Kaap,
Zuid-Afrika


Ben ik net paar dagen vertrokken uit Paternoster hoor ik dat daar het beste restaurant van de wereld is gevestigd. Wolfgat. Er kunnen slechts 20 gasten per avond eten. Sommige gerechten nemen een paar dagen qua voorbereiding. Veel wordt op de dag zelf vers gestruind langs de kust. Allemaal heel uniek zie ik op foto´s.
Kortom. Je moet nu al een half jaar van te voren reserveren. Voor een vast bedrag krijg je een proeverij van gerechten in meerdere gangen.

Afijn, ik wist het dus niet en het restaurant stond ook niet in het lokale blaadje dat ik ontving van de accommodatieverhuurder.

Wat ik wel ontdekt heb tijdens mijn verblijf in Paternoster is de Crayfish Wharf. Hier was vroeger de kreeftenverwerkingsfabriek. Het is nu een leuke plek met historische waarde.
De geschiedenis van de visserij in Paternoster.
Er zijn twee restaurants gevestigd. Hartje zomer zul je hier ook zeker moeten reserveren. Begin februari was het zeker niet druk.
In eentje, de Hungry Monk hebben we gedineerd. Aziatische keuken. Gemiddeld wel wat duurder dan ons gebruikelijke budget voor het avondeten, maar t'was weekend. En de plek is gewoon tof.
We hebben er lekker gegeten.

Overdag heb je prachtig zicht over de baai. De bootjes die voorheen werden gebruikt om de zee op te gaan, zijn nu in gebruik als eettafels.