West Kaap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

West Kaap image

Stokstaartjes excursie

West Kaap
Zuid-Afrika
Wendier

Stokstaartjes excursie

Voor dag en dauw gaat de wekker.
Ik ben heel blij dat we ervoor gekozen hebben om te upgraden en in een huisje te slapen. Nu hoeven we in ieder geval niet de tent in het donker afbreken breken. Terwijl de rest van de camping nog in diepe rust is vertrekken we stilletjes. Het is nog best een eindje rijden en als we aankomen is het nog steeds donker. Het is even zoeken, maar gelukkig vinden we uiteindelijk het juiste stuk land. Vandaag gaan we een van de hoogtepunten van onze vakantie beleven, al weten we dat dan nog niet. We zijn op “stokstaartjes-safari”.

We worden ontvangen met een kop rooibosthee en wachten totdat iedereen er is. Dan krijgen we een korte introductie en wat instructies.
Stokstaartjes zijn extreem schuwe dieren en het is dan ook niet eenvoudig om ze in het wild te zien. Ja, vanuit de auto langs de snelweg, maar niet van dichtbij. De mensen van Meerkat Adventures zijn jarenlang bezig geweest om deze groep stokstaartjes aan mensen te laten wennen.

Iedereen krijgt een klapstoel mee en dan kan onze safari echt beginnen. Het is een stukje lopen naar de burcht van de kolonie en in de verte zien we de eerste twee stokstaartjes al op wacht staan. Op een paar meter afstand zetten we de stoelen neer en dan begint de pret. Dat we nu niet meer mogen opstaan maakt niets uit. Het is een waar spektakel. De opkomende zon verlicht de stokstaartjes en het uitgestrekte landschap. En de stokstaartjes zelf laten hun ochtendrituelen zien. Spelen, zonaanbidden, wassen, het passeert allemaal de revue! Ondertussen vertellen de gidsen allerlei anekdotes over deze stokstaart familie en geven ze informatie over deze schattige beestjes.

Op een gegeven moment moeten er wat mensen weg. De rest van ons kan kiezen; mee terug of nog even blijven zitten. We blijven allemaal zo lang mogelijk genieten van ons bijzondere uitzicht.
Wat een geweldige beestjes!
En wat een geweldig begin van de dag!

Ook stokstaartjes kijken?
Het is in Oudtshoorn, bij Meerkat Adventures. website: http://meerkatadventures.co.za/

Foto's

f92b8.jpg
f92b8.jpg
Wendier
3f664.jpg
3f664.jpg
Wendier