West Kaap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

West Kaap image

Dag 2 Westkaap verkennen

West Kaap
Zuid-Afrika
Truustornado

Dag 2 Westkaap verkennen

Wat een dag.. we kunnen er heel kort over zijn want we hebben er gewoon geen woorden voor! Ongelofelijk die prachtige natuur en de dingen om je heen.. echt iets om stil van te worden!

Natuurlijk gaan we voor jullie wel proberen samen te vatten wat we allemaal hebben gedaan en gezien vandaag.

Onze dag begon om half negen. (voor mij om zes uur…) we hebben ons uit bed gehesen en zijn naar boven gelopen waar Cees en Inge op ons wachtten met het ontbijt. De man voor de huurauto was al geweest (huurauto is gisteren al geleverd.. een heule mooie!!) maar Cees had hem weer weggestuurd omdat we zo laat pas konden gaan slapen. Om half tien was hij er voor de tweede keer en hebben we alles geregeld. Voorlopig is deze geweldige Toyota Corolla voor ons! Na het ontbijt werden we ook voorgesteld aan Bugsy en Lola, een schat van een boxer en een joekel van een Deense dog!

Inge wilde graag weten wat onze plannen waren voor vandaag, de dag zat behoorlijk vol want we wilden eerst even naar een winkel zoeken waar we een telefoonkaart kunnen kopen en we hebben nog een wereldstekker nodig. Dit werd ons heel snel uit het hoofd gepraat! Ben je nou gek, die dingen kopen wij voor jullie. Spring in je auto en ga lekker kijken bij de mooie dingen die Kaapstad en omgeving je te bieden heeft! Dat laten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen. Even wennen hoor dat links rijden en schakelen.. maar zoals gezegd, alles went! En ook het rijden ging best goed! Maar een keer op de verkeerde weghelft!

We zijn naar Cape Point (Kaappunt) gereden en hebben daar genoten van het prachtige uitzicht en, HET IS NIET TE GELOVEN, de struisvogels op de weg.. echte struisvogels! Gewoon in het wild! WOW WOW WOW!!!!

Daarna naar Kaap de Goede hoop. Ook weer prachtige natuur overal om ons heen, echt genieten!

Hierna wilden we nog even de Tafelberg op, had op zich best moeten gaan.. zij het niet dat het onwijs druk was! We zijn dus terug gegaan en op zoek naar een plekje om te eten. Inge had ons een tip gegeven: Waterfront. Hier hebben we een leuk restaurant gevonden waar we lekker hebben gegeten. Deze dag stond voor ons in het teken van de struisvogels.. dus die mochten bij het avondeten natuurlijk niet ontbreken! Ik moet je vertellen, ook gebraden smaken die dingen HEERLIJK! Echt genoten!

Na het eten snel naar huis. We hebben gelijk kunnen ervaren waarom iedereen je afraadt om in het donker te rijden, dat was op sommige stukken echt wel spannend! Gelukkig zijn we heelhuids aangekomen bij Inn Between met de handige hulp van de navigatie.. (de hele dag gewoon op de kaart gereden maar dat was in het donker toch vrij lastig). We hebben even gezellig bij Cees en Inge gezeten en verteld over deze prachtige dag, de boodschappen in ontvangst genomen en gelijk even een berichtje naar onze ouders zodat die ons Zuid-Afrikaanse nummer ook hebben. Daarna zijn we naar onze kamer gegaan voor een blogje op de site. De internetverbinding was alleen goed bij een open deur maar als de buurman beneden lekker zijn jointje staat de roken wordt je daar niet echt blij van! Daarom alleen een blogje over de eerste reisdag en wat foto’s uitzoeken. Toen hielden we het wel weer voor gezien! Na een dag als deze ben je toch wel flink verrot hoor.. dus we waren blij dat we naar bed konden. Morgen weer een dag vol plannen en op naar de volgende accommodatie: Eastburry Cottage in Hermanus!

Tot morgen

Foto's

36043.jpg
36043.jpg
Truustornado
28488.jpg
28488.jpg
Truustornado
28488.jpg
28488.jpg
Truustornado
2de2d.jpg
2de2d.jpg
Truustornado
2de2d.jpg
2de2d.jpg
Truustornado
54ce6.jpg
54ce6.jpg
Truustornado
54ce6.jpg
54ce6.jpg
Truustornado