Vrijstaat vaccinatie

Ga je op reis naar Vrijstaat, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Vrijstaat. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Vrijstaat en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Vrijstaat kan namelijk van gebied tot gebied in Vrijstaat verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Vrijstaat nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Vrijstaat.  

Informatie over Vrijstaat

Beste foto's & tips van Vrijstaat

'516859' door hbplaatjes '516859' door hbplaatjes

Zuid-AfrikaVrijstaat

Zuid-AfrikaVrijstaat

Gluurtijger

hbplaatjes

Tijdens een game drive in Tiger Canyons zagen we moeder tijger met 3 jongen richting het water lopen. De jongen waren op dat moment ongeveer 10 maanden oud.Helaas was de begroeiing bij het water erg dicht en zag ik maar flarden van de drinkende tijgers. Op een gegeven moment keek deze jonge tijger even omhoog door in gat in de begroeiing. Alleen het middendeel van zijn kop was goed te zien en dat leverde dit portret op.

'524366' door hbplaatjes '524366' door hbplaatjes

Zuid-AfrikaVrijstaat

Zuid-AfrikaVrijstaat

Laatste licht -...che

hbplaatjes

We hadden het geluk de cheetahfamilie te spotten in het laatste prachtige warme licht voordat de zon onder ging. De familie bestaat uit moeder en 5 bijna volwassen jongen. Na een warme dag gingen ze op jacht tussen de rotsen in Tiger Canyons. Even later was de zon verdwenen en in het laatste licht konden we ze nog een tijdje volgen. Hier zit één van de jongen het voorliggende land te bekijken. Cheetah's kunnen heel ver kijken, ongeveer net zo ver als wij met een goede verrekijker.

'513113' door hbplaatjes '513113' door hbplaatjes

Zuid-AfrikaVrijstaat

Zuid-AfrikaVrijstaat

Witte tijger

hbplaatjes

Deze foto is genomen in Tiger Canyons. Zoals ik al eerder schreef is dit een project van John Varty. Hij is overtuigd dat de tijger (op veel plaatsen) in India het niet redt en heeft een nieuwe genenpoel in Zuid-Afrika gemaakt. Een witte tijger is een "gewone"tijger met een afwijkend gen. Ze zijn zeldzaam. Om een witte tijger te krijgen heb je 2 tijgers met het gen nodig en dan is de kans 25% op een wit jong. Ze zijn dan ook zeer zeldzaam. In het wild komen witte tijgers voor zover bekend niet meer voor. Ze zijn wel te zien in dierentuinen. De tijger op de foto heeft 3 jongen van ongeveer 10 maanden oud op het moment dat deze foto gemaakt wordt. Ze zijn misschien iets lichter dan normaal, maar zeker niet wit. De tijgers in Tiger Canyons zijn inmiddels helemaal verwilderd. Ze jagen zelf, zijn territoriaal, ze doden elkaar onderling en jagen op Afrikaans wild. Er zijn inmiddels 3 verschillende genenlijnen. Om inteelt te voorkomen wordt er samengewerkt met anderen. Gezien het bovenstaande is het aannemelijk dat de tijgerin van de foto de enige in het wild levende en jagende witte tijger in de wereld is en dan ook nog in Zuid-Afrika.

Laat kaart zien