Vrijstaat

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Steeds brutaler - kleine tijger

Vrijstaat,
Zuid-Afrika


Deze kleine tijger (10 a 11 maanden oud) was wat brutaler dan zijn broertje en zusje. Die hebben we alleen van verder af gezien, maar deze werd steeds brutaler. Eerst bekeek hij ons alleen een beetje stiekem vanuit de struiken. Later zagen we hem gelukkig beter.

Hij is de zoon van de witte tijgerin en heeft dus het afwijkende gen van de witte tijgers. Net als zijn zus en broer heeft hij echter de "gewone " tijgerkleuren.

Hier lag hij lekker te luieren. De rest had zich waarschijnlijk verstopt toen ze ons hoorden aankomen.
Het is mooi om te zien dat hij wel blijft liggen, maar toch helemaal gericht is op ons en klaar om er van door te gaan.

Deze foto is genomen in Tiger Canyons. Bij eerdere foto's heb ik hier al meer over verteld. De tijgers zijn volledig verwilderd en zelfs zo gevaarlijk dat je tijdens de game drive in een 4x4 met een grote "kooi" zit. In India rijden ze met kleine open autootjes. In Tiger Canyons kom je dan ook dichter bij de tijgers. De oudere dieren zijn daar gewend aan. De jonge dieren zijn echter veel schuwer.

Dat de tijgers volledig verwilderd zijn en dat die kooi niet voor niets is blijkt wel uit de aanval op de oprichter John Varty bij het open doen van een hek in 2012, die hij maar net overleefd heeft.