Vrijstaat malaria

Is er malaria in Vrijstaat en wat zijn de malaria gebieden Vrijstaat? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Vrijstaat, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Vrijstaat. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Vrijstaat verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Vrijstaat om te zien of jouw Vrijstaat reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Vrijstaat is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Vrijstaat

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Vrijstaat.  

Informatie over Vrijstaat

Beste foto's & tips van Vrijstaat

'516859' door hbplaatjes '516859' door hbplaatjes

Zuid-AfrikaVrijstaat

Zuid-AfrikaVrijstaat

Gluurtijger

hbplaatjes

Tijdens een game drive in Tiger Canyons zagen we moeder tijger met 3 jongen richting het water lopen. De jongen waren op dat moment ongeveer 10 maanden oud.Helaas was de begroeiing bij het water erg dicht en zag ik maar flarden van de drinkende tijgers. Op een gegeven moment keek deze jonge tijger even omhoog door in gat in de begroeiing. Alleen het middendeel van zijn kop was goed te zien en dat leverde dit portret op.

'524366' door hbplaatjes '524366' door hbplaatjes

Zuid-AfrikaVrijstaat

Zuid-AfrikaVrijstaat

Laatste licht -...che

hbplaatjes

We hadden het geluk de cheetahfamilie te spotten in het laatste prachtige warme licht voordat de zon onder ging. De familie bestaat uit moeder en 5 bijna volwassen jongen. Na een warme dag gingen ze op jacht tussen de rotsen in Tiger Canyons. Even later was de zon verdwenen en in het laatste licht konden we ze nog een tijdje volgen. Hier zit één van de jongen het voorliggende land te bekijken. Cheetah's kunnen heel ver kijken, ongeveer net zo ver als wij met een goede verrekijker.

'513113' door hbplaatjes '513113' door hbplaatjes

Zuid-AfrikaVrijstaat

Zuid-AfrikaVrijstaat

Witte tijger

hbplaatjes

Deze foto is genomen in Tiger Canyons. Zoals ik al eerder schreef is dit een project van John Varty. Hij is overtuigd dat de tijger (op veel plaatsen) in India het niet redt en heeft een nieuwe genenpoel in Zuid-Afrika gemaakt. Een witte tijger is een "gewone"tijger met een afwijkend gen. Ze zijn zeldzaam. Om een witte tijger te krijgen heb je 2 tijgers met het gen nodig en dan is de kans 25% op een wit jong. Ze zijn dan ook zeer zeldzaam. In het wild komen witte tijgers voor zover bekend niet meer voor. Ze zijn wel te zien in dierentuinen. De tijger op de foto heeft 3 jongen van ongeveer 10 maanden oud op het moment dat deze foto gemaakt wordt. Ze zijn misschien iets lichter dan normaal, maar zeker niet wit. De tijgers in Tiger Canyons zijn inmiddels helemaal verwilderd. Ze jagen zelf, zijn territoriaal, ze doden elkaar onderling en jagen op Afrikaans wild. Er zijn inmiddels 3 verschillende genenlijnen. Om inteelt te voorkomen wordt er samengewerkt met anderen. Gezien het bovenstaande is het aannemelijk dat de tijgerin van de foto de enige in het wild levende en jagende witte tijger in de wereld is en dan ook nog in Zuid-Afrika.

Laat kaart zien