Zuid-Afrika Visum

Als je op reis gaat naar Zuid-Afrika, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Zuid-Afrika nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Zuid-Afrika heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Zuid-Afrika bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Zuid-Afrika overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Zuid-Afrika gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Ons nieuwste Columbus-boek is uit! Bestel nú in de voorinschrijving 'Zuidoost Azië' voor € 12,50 in plaats van € 18,95 + gratis verzending.
Ons nieuwste Columbus-boek is uit! Bestel nú in de voorinschrijving 'Zuidoost Azië' voor € 12,50 in plaats van € 18,95 + gratis verzending.

Praktische informatie


Ook handig om te weten

De hoofdstad van Zuid-Afrika is Pretoria.
Aantal inwoners in Zuid-Afrika: 45 miljoen.
Oppervlakte van Zuid-Afrika: 1,8x Frankrijk.
De reistijd naar Zuid-Afrika is 10:40.
Gesproken Talen in Zuid-Afrika: Afrikaans, Engels, Zoeloe, Xhosa en nog vele anderen.
Aanvlieghaven(s) van Zuid-Afrika: Johannesburg (JNB) en Kaapstad (CPT).